Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμφιλεγόμενο νόμο για τις εκτρώσεις ψήφισε το Τέξας

Αμφιλεγόμενο νόμο για τις εκτρώσεις ψήφισε το Τέξας

Οι βουλευτές στην Πολιτεία του Τέξας ψήφισαν νόμο για τις εκτρώσεις που είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις. Ο νόμος απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την 20ή εβδομάδα της κύησης και κλείνει περισσότερες από τις μισές κλινικές εκτρώσεων στο Τέξας.

Οι βουλευτές στην Πολιτεία του Τέξας ψήφισαν νόμο για τις εκτρώσεις που είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις.

Ο νόμος απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την 20ή εβδομάδα της κύησης και κλείνει περισσότερες από τις μισές κλινικές εκτρώσεων στο Τέξας.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Γερουσία, μετά το «πράσινο φως» που είχε ανάψει η Βουλή.

Στα τέλη Ιουνίου είχε προηγηθεί ψηφοφορία στη Γερουσία, η οποία λόγω καθυστέρησης και αφότου το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα κρίθηκε άκυρη, επιτρέποντας στους Δημοκρατικούς (που απέρριπταν το νομοσχέδιο) να κερδίσουν λίγο χρόνο.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τελικά και ο κυβερνήτης Ρικ Πέρι έχει δηλώσει ότι θα το υπογράψει σε νόμο, παρά τις διαδηλώσεις.

Παρόμοιος νόμος έχει ψηφιστεί στο Μισισίπι, το Οχάιο, την Οκλαχόμα, την Αλαμπάμα, το Κάνσας, το Ουισκόνσιν και την Αριζόνα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει κρίνει νόμιμες τις εκτρώσεις από το 1973. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αρκετές Πολιτείες έχουν ψηφίσει νόμους που περιορίζουν την πρόσβαση στη διαδικασία.

Το νομοσχέδιο επιβάλλει τέτοιας αυστηρότητας προδιαγραφές για τις κλινικές αμβλώσεων που ουσιαστικά καθιστούν παράνομες περίπου 37 από τις συνολικά 42 κλινικές που λειτουργούν στο Τέξας, τουλάχιστον μέχρι την αναβάθμισή τους.

Ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπονται πάντως καθιστούν αδύνατο το άνοιγμα κλινικών σε σημεία που δεν βρίσκονται σε απόσταση 50χλμ. από νοσοκομεία (σε μία πολιτεία με έκταση συγκρίσιμη με χώρες της Ευρώπης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024