«Όσοι καραδοκούν και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται» υπογράμμισε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος πήρε τον λόγο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στην διάρκεια της οποίας απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Γλέζο.

Ο κ. Γλέζος συμφώνησε με την πρόταση του κ. Τσίπρα «ένα μέλος, μία ψήφος» στο ενιαίο κόμμα, προσθέτοντας, ότι «η διαφορετικότητα των απόψεών μας είναι για μας πηγή δύναμης για την συνέχεια».

Επικαλούμενος την εμπειρία του, πρόσθεσε ότι «η αγωνία μου είναι να μην μετατραπεί κανένα κόμμα της αριστεράς, πόσο μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονολιθικό κόμμα, όπου σε ό,τι λέει ο αρχηγός θα λέει ‘ναι’».

Διευκρίνισε δε ότι η πρότασή του για παραμονή των συνιστωσών είχε χρονικό όριο «έως ότου τα μέλη του ενιαίου φορέα να είναι πραγματικά η θέληση του ενιαίου φορέα».

«Δεν είναι προνόμιο το ‘έως ότου’» είπε ο κ. Γλέζος, τασσόμενος ταυτόχρονα υπέρ της «μιας σημαίας» και κατά των «ειδικών χειροκροτημάτων» (συγκεκριμένων ομιλητών) που «παρά τα 91 μου χρόνια δεν μου ξεφεύγει το ότι πάνε να αντικαταστήσουν άλλες καταστάσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ