Πέμπτη 21 Μαϊου 2026
weather-icon 24o
Κηδεία με στρατιωτικές τιμές για τον δολοφονημένο Βρετανό Λι Ρίγκμπι

Κηδεία με στρατιωτικές τιμές για τον δολοφονημένο Βρετανό Λι Ρίγκμπι

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε παρεκκλήσι του Μάντσεστερ για την κηδεία με στρατιωτικές τιμές του βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι που δολοφονήθηκε στο προάστιο Γούλγουιτς του Λονδίνου στις 22 Μαΐου. Ανάμεσα σε αυτούς που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του στρατιώτη είναι ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε παρεκκλήσι του Μάντσεστερ για την κηδεία με στρατιωτικές τιμές του βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι που δολοφονήθηκε στο προάστιο Γούλγουιτς του Λονδίνου στις 22 Μαΐου.

Ανάμεσα σε αυτούς που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του στρατιώτη είναι ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Στη διάρκεια αγρυπνίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, η σορός του 25χρονου στρατιώτη φυλασσόταν από φρουρά του τάγματος στο οποίο υπηρετούσε.

Η οικογένεια του στρατιώτη χειροκροτήθηκε προσερχόμενη στην εκκλησία. Τα μέλη της ευχαρίστησαν τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για τη στήριξή τους.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί και γενναιόδωροι άνθρωποι εκεί έξω» είπε η σύζυγος του Φουσίλιερ Λι Ρίγκμπι, Ρεμπέκα. «Είναι φριχτό το γεγονός ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο για να διαπιστώσεις πόσο καλοί άνθρωποι υπάρχουν».

«Ο Λι θα ήθελε οι άνθρωποι να κάθονται και να μιλάνε για τις ευτυχισμένες ημέρες και τις ευτυχισμένες αναμνήσεις που έχουν από αυτόν και για τα πράγματα που έκανε και έλεγε. Ήταν γεμάτος ζωή» είπε η μητέρα του στρατιώτη.

Ο πατριός του, Ίαν Ρίγκμπι, δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα «θα πρέπει να είναι ένας εορτασμός της ζωής του Λι και του τι σήμαινε για εμάς».

Η τελετή ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο.

Για την άγρια δολοφονία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στους Μάικλ Αμπεντολάγιο και Μάικλ Αμπεντοβάλε, νιγηριανής καταγωγής.

Ο στρατιώτης παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο και κατόπιν δέχτηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές από δύο άνδρες στη μέση του δρόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 21 Μαϊου 2026
Cookies