Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βέβαιος για την αθώωση ο Μπερλουσκόνι, «ανασταίνει» την Forza Italia

Βέβαιος για την αθώωση ο Μπερλουσκόνι, «ανασταίνει» την Forza Italia

Την «πανηγυρική» αθώωσή του από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Mediaset, που απειλεί το πολιτικό παρόν και μέλλον του, αλλά και την ίδια την επιβίωση της κυβέρνηση Λέτα, αναμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Χρησιμοποιεί καθησυχαστικούς τόνους για την κυβερνητική πορεία, αν και ο «όρκος πίστης» στον μεγάλο συνασπισμό είναι κάθε άλλο παρά δεδομένος σε περίπτωση οριστικής καταδίκης του την 30ή Ιουλίου. Και ταυτόχρονα ο Καβαλιέρε επιβεβαιώνει την «επάνοδο» της Forza Italia στην πολιτική σκηνή...

Την «πανηγυρική» αθώωσή του από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Mediaset, που απειλεί το πολιτικό παρόν και μέλλον του, αλλά και την ίδια την επιβίωση της κυβέρνηση Λέτα, αναμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Χρησιμοποιεί καθησυχαστικούς τόνους για την κυβερνητική πορεία, αν και ο «όρκος πίστης» στον μεγάλο συνασπισμό είναι κάθε άλλο παρά δεδομένος σε περίπτωση οριστικής καταδίκης του την 30ή Ιουλίου…

Και ταυτόχρονα ο Καβαλιέρε αναγγέλλει την «επιστροφή» της Forza Italia, επιβεβαιώνοντας ότι ο Λαός της Ελευθερίας (Pdl) πρόκειται σύντομα να «ξαναβαφτιστεί» παίρνοντας το όνομα της πολιτικής δύναμης με την οποία έκανε την κάθοδό του στην ιταλική πολιτική σχεδόν μία 20ετία πριν.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Agorà της Rai, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε πεπεισμένος πως είναι απίθανη η καταδίκη του από τον Άρειο Πάγο σχετικά με την υπόθεση αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον όμιλο της Mediaset.

Οριστική καταδίκη του Καβαλιέρε οδηγεί πέραν της τετραετούς φυλάκισης σε πενταετή στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γεγονός που μεταφράζεται σε πολιτικό σεισμό για το συνασπισμό της κεντροδεξιάς από τον οποίο εξαρτάται η επιβίωση της κυβέρνησης Λέτα.

«Δεν συνηθίζω να απασχολώ το μυαλό μου με θέματα που θεωρώ απίθανα» ήταν η απάντηση του Καβαλιέρε στο τι θα συμβεί εάν είναι καταδικαστική η απόφαση του Αρείου Πάγου, που έχει επισπευστεί για τις 30 Ιουλίου υπό τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων -στην οποία και πόνταρε ο αρχηγός της ιταλικής δεξιάς.

Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε «γαλήνιος» επισημαίνοντας πως «διαβάζοντας τα χαρτιά πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει τίποτε άλλον πέραν της απόλυτης αθώωσής του».

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πορεία της κυβέρνησης.

Σημείωσε πως ο ίδιος έχει δώσει ξεκάθαρα γραμμή για την επικέντρωση των προσπαθειών στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Ιταλίας και για να καταστεί αυτή η ευρεία συμμαχία, την οποία ο ίδιος ονομάζει «ειρήνευση με την Αριστερά», ιστορική ευκαιρία.

Σε συνάντηση που είχε, επίσης, την Πέμπτη με την ηγετική ομάδα του Λαού της Ελευθερίας (Pdl), ο Μπερλουσκόνι φέρεται να διεμήνυσε πως το κόμμα πρέπει να μείνει ενωμένο μπροστά στις εξελίξεις, προκειμένου να επιτύχει τις φοροαπαλλαγές που υποσχέθηκε προεκλογικά, και κάλεσε τα «γεράκια» του Pdl να μετριάσουν τις επιθέσεις τους στον Ενρίκο Λέτα.

Προς το παρόν τουλάχιστον…

Οι καθησυχαστικοί τόνοι που χρησιμοποιεί στην παρούσα φάση ο Μπερλουσκόνι δεν προδικάζουν σε καμία περίπτωση τη συνέχεια. Ο Καβαλιέρε έχει… παράδοση σε αιφνίδιες αλλαγές στάσης και μένει να αποδειχθεί εάν θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση στην περίπτωση που καταδικαστεί τελεσίδικα για την υπόθεση της Mediaset.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι εάν ο Μπερλουσκόνι πειστεί πως η στήριξή του προς την κυβέρνηση Λέτα δεν του προσφέρει καμία προστασία έναντι των δικαστηρίων, μπορεί να προτιμήσει το στοίχημα μίας νέας προσφυγής στις κάλπες ευελπιστώντας στην επάνοδο της «νέας» Forza Italia στην εξουσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024