«Βρισκόμαστε σε συνθήκες διευρυμένου ταξικού πολέμου, που ξεκινά από γεγονότα που ορισμένοι τα θεωρούν μικρές λεπτομέρειες, όπως τη Βίλλα Αμαλία ή την προφυλάκιση του Κώστα Σακκά και οδηγεί σε πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις την άλλη εβδομάδα, καθώς και σε σοβαρές πολιτικές εξελίξεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι «είμαστε στοχοποιημένοι και ως ΣΥΡΙΖΑ και ως άτομα», σημειώνοντας ότι «είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτό το κόμμα». Kαι πρόσθεσε πως «στον πόλεμο του κ. Σαμαρά θα αντισταθούμε και θα τους σταματήσουμε μαζί με τον λαό».

«Την αφήγηση της νέας μεταπολίτευσης θα τη γράψουμε εμείς και θα τη σφραγίσει ο λαός μας και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης» υπογράμμισε.

Ο κ. Βούτσης επiσήμανε ότι «βρισκόμαστε στο στόχαστρο, γιατί ξέρουν πως κάθε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα τους πάει στο περιθώριο και θα φέρει τον λαό στην εξουσία».

Στην ομιλία του ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αφού σημείωσε ότι «θέλουμε ένα μαζικό, πολυτασικό, ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα ανοικτό κόμμα ισότιμων μελών», πρόσθεσε πως «όταν θέλουμε να δώσουμε νικηφόρα αυτόν τον πόλεμο, συνιστά σπατάλη δυνάμεων η ύπαρξη αναχωμάτων και τα ερωτήματα «μήπως κινδυνεύσουμε», «μήπως ενσωματωθούμε», συμπληρώνοντας ότι «τα αναχώματα δεν μας χρειάζονται».

«Εκείνο που μας χρειάζεται είναι να πυκνώσουμε τις γραμμές μας απέναντι στον αντίπαλο για να εμπνεύσουμε τον λαό μας» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Δ.Παπαδημούλης: Πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν

«Αν τολμήσουμε, μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο θέμα των συνιστωσών, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν» και συμπλήρωσε πως «θα συνεχίσουμε με τόλμη, με ενότητα και αισιοδοξία».

Επισήμανε πως «και θέλουμε, και ξέρουμε και μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο της χώρας».

Σ.Σακοράφα: Υπέρ του ενιαίου κόμματος

Υπέρ της σύστασης ενός ενιαίου κόμματος που θα κατοχυρώσει τη δημοκρατία των μελών του τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Σακοράφα, απευθυνόμενη στους συνέδρους, αναρωτήθηκε αν «θα κατανοήσουμε ότι είναι ανάγκη η σύσταση ενός ενιαίου κόμματος» και «αν θα δουλέψουμε για να κατοχυρώσουμε τη δημοκρατία των μελών».

Όπως συμπλήρωσε, το πιο σημαντικό είναι ο πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «θα πρέπει να είναι καθαρός, συνακόλουθος με την ιστορία της Αριστεράς και τις ανάγκες του λαού μας».

Εξάλλου, η κ. Σακοράφα ανακοίνωσε την απόφαση της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Όπως σημείωσε «υπάρχουν άξια, ικανά και συνεπή μέλη, τα οποία αξίζει να δοκιμαστούν».

Αντ.Νταβανέλος: Η ΔΕΑ δεν αυτοδιαλύεται

Η συνιστώσα Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) δεν θα αυτοδιαλυθεί, επισήμανε ο επικεφαλής της Αντώνης Νταβανέλος, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Νταβανέλος εξέφρασε την έκπληξή του για τους υψηλούς τόνους ορισμένων στο συνέδριο και άσκησε κριτική σε στελέχη που το προηγούμενο διάστημα άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε χαρακτηριστικά «άλλο κυβέρνηση της Αριστεράς, και άλλο κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «συμφωνώ με τον Γ. Βούτση ότι είμαστε σε πόλεμο και δεν περισσεύει κανείς», αλλά συμπλήρωσε πως «το δυσάρεστο είναι ότι αυτή η δήλωση έρχεται μετά το τελεσίγραφο ‘έχετε μια βδομάδα να αυτοδιαλυθείτε’».

Ο Αντώνης Νταβανέλος εκτίμησε πως συνιστώσες, όπως η ΔΕΑ και η ΚΟΕ αποτελούν όπλα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του, και ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΑ δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθεί, τονίζοντας ότι «εμείς εικονική αυτοδιάλυση, αυτοδιάλυση τάχαμου, δεν πρόκειται να κάνουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ