Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιχμηρή παρέμβαση Γλέζου κατά της διάλυσης των συνιστωσών

Αιχμηρή παρέμβαση Γλέζου κατά της διάλυσης των συνιστωσών

Εκλογή συλλογικής και όχι μονοπρόσωπης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, στα πρότυπα του ΚΚΕ Εσωτερικού, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε από το 3% στο 27% με «όχημα τα άλογα που λέτε συνιστώσες και τώρα θέλουμε να τα σκοτώσουμε. Με ποιο δικαίωμα;».

Εκλογή συλλογικής και όχι μονοπρόσωπης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, στα πρότυπα του ΚΚΕ Εσωτερικού, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην διάλυση των συνιστωσών, είπε ότι δεν σκοπεύει να διαλύσει το σχήμα με το οποίο συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε ζήτημα εσωτερικής δημοκρατίας στο νέο κόμμα.

Παρά ταύτα, πρότεινε την κοινή δράση των δυνάμεων που απατρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που περιέγραψε και ως μοναδκή εγγύηση της μετάβασης στο κόμμα των μελών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γλέζος ανέφερε στην 15λεπτη τοποθέτησή του από το βήμα του συνεδρίου ότι η «εκλογή οργάνων που δεν θα είναι συλλογικά όργανα, δεν θα εκφράζουν την συλλογικότητα. Δεν είμαστε σε ένα κόμμα μονοπρόσωπο, δεν είμαστε σε ένα κόμμα αρχηγικό, είμαστε σε ένα κόμμα συλλογικό».

Πρόσθεσε πως «δεν είναι αντιθετικό να είσαι μέλος και να ανήκεις σε μία πολιτική δύναμη, όπως αυτές που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστότου γίνουν όλα αυτά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι δυνάμεις που συγκρότησαν και έφεραν ως εδώ τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η εγγύηση για την μετάβαση.

» Κανένας δεν μπορεί να αποφασίζει για τον άλλο. Μάς ζητάνε εμείς, που ιδρύσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίσαμε κοινή δράση, να τείνουμε χέρι συνεργασίας προς τις δυνάμεις της Αριστεράς και να φέρουμε τον λαό στην εξουσία. Με βάση αυτά και την διακήρυξη για ανατροπή κυβέρνησης, τρόικας και του συστήματος, φτάσαμε από το 3% στο 27%.

» Είμαι υποχρεωμένος να το πω. Μοναχός ο ΣΥΝ δεν το είχε καταφέρει, πότε έμπαινε και πότε δεν έμπαινε στη Βουλή. Αποτέλεσμα έφερε η συμφωνία, με την οποία φτάσαμε ως εδώ. Το όχημα το έσερναν κάποια άλογα, που τα λέτε συνιστώσες, τώρα αυτά τα άλογα θέλουμε να τα σκοτώσουμε. Εσύ πως μπορείς να αποφασίσεις για εμάς, με ποιο δικαίωμα;».

Ο κ. Γλέζος συμπλήρωσε: «Δικαίωμά σας να κάνετε ό,τι κάνετε. Είμαστε εμείς εδώ, που δεν θέλουμε να αυτοδιαλυθούμε. Τι θα κάνετε; Διαφωνείτε μαζί μας; Εσείς διαφωνείτε μαζί μας, όχι εμείς με εσάς».

Σε αντίστοιχο πνεύμα λίγη ώρα νωρίτερα, ο Γ. Θεωνάς, επικεφαλής της ΚΕΔΑ, είχε εκφράσει επίσης την αντίθεσή του με την διάλυση των συνιστωσών. «Μεγάλα ενιαία κόμματα υπήρξαν και πριν και είδαμε που κατέληξαν» είπε και τάχθηκε κατά της διάλυσης των συνιστωσών, «οι οποίες έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ που είναι».

Διαφώνησε επίσης με το παράθυρο προς την κεντροαριστερά. «Πού έχει θέση στο εγχείρημα της κυβέρνησης της Αριστεράς. Δεν διδαχθήκαμε τίποτε από την Ιταλία και τις χώρες που είχαν τα μεγαλύτερα κομμουνιστικά κινήματα;»είπε, ενώ άφησε και μία αιχμή κατά του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει με «καληνύχτα σας και καλημέρα σας», αλλά μόνον εφόσον καταδειχθεί η συνολική αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα βασικά προβλήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024