Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις των ΕΔ» διαβεβαιώνει ο Δ.Αβραμόπουλος

«Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις των ΕΔ» διαβεβαιώνει ο Δ.Αβραμόπουλος

Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε στους στρατιωτικούς συντάκτες, την Τετάρτη. 

«Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε στους στρατιωτικούς συντάκτες, το μεσημέρι, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συμφωνία αυτή κατέληξε η τρόικα με την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος δε στις σχετικές διαπραγματεύσεις, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι ήταν πολύ πιο σκληρές σε σχέση με παλαιότερες, ενώ τόνισε ότι η συνεννόηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν συνεχής.

Όσον αφορά το επιπλέον ποσό που απαιτούσε η τρόικα, αυτό θα περικοπεί από άλλες δαπάνες του υπουργείου.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι τακτικές αποχωρήσεις του πολιτικού προσωπικού είναι τέτοιες σε αριθμό ώστε δεν απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι στις 19 Ιουλίου θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία η αρμόδια υποεπιτροπή της θα δίνει την τελική έγκριση για την υπογραφή της οποιασδήποτε σύμβασης προμήθειας, την αναγκαιότητα της οποίας έχει προκρίνει το ΚΥΣΕΑ αλλά και η αρμόδια επιτροπή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τη σχετική τροπολογία ως μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας για διαφάνεια στον τομέα των προμηθειών.

Όσο για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο Δ.Αβραμόπουλος σχολίασε ότι ήταν πολύ πιο σκληρές σε σχέση με εκείνες που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα της θητείας του στο υπουργείο.

Ο Δ.Αβραμόπουλος ανέφερε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσουν και στις επίμονες ερωτήσεις των στρατιωτικών συντακτών προσέθεσε ότι δεν θα κλείσουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024