Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σε ιστιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σε ιστιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης ατόμων που επιβαίνουν σε ιστιοφόρο το οποίο κινδυνεύει λόγω εισροής υδάτων 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το Κουφονήσι Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο 35 μέτρων σκάφος επιβαίνουν 130 μετανάστες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης ατόμων που επιβαίνουν σε ιστιοφόρο το οποίο κινδυνεύει λόγω εισροής υδάτων 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το Κουφονήσι Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο 35 μέτρων σκάφος επιβαίνουν 130 αλλοδαποί και δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.{{{ map }}}

Ο καιρός στη περιοχή είναι καλός και στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και δυο παραπλέοντα σκάφη.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Ιεράπετρας Σήφη Αναστασάκη για το θέμα των μεταναστών που αναμένεται σε λίγες ώρες να μεταφερθούν στην Ιεράπετρα.

Στη σύσκεψη μετέχουν εκπρόσωποι του δήμου και ο λιμενάρχης Ιεράπετρας, ενώ ο δήμαρχος βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τον επικεφαλής της αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, όσο και με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν απ’ όλες τις πλευρές μετά την αποβίβαση των επιβαινόντων στο σκάφος ενώ αναζητείται χώρος για την προσωρινή φιλοξενία.

«Προσπαθούμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για να είμαστε έτοιμοι σε τρεις περίπου ώρες που θα φτάσει το σκάφος. Όπως μαθαίνουμε είναι παρά πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στο σκάφος και είναι δύσκολο να εξευρεθεί χώρος αφού δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές. Ευελπιστούμε πως η πολιτεία θα αντιδράσει έγκαιρα κι αποτελεσματικά για να αποφύγουμε σοβαρά προβλήματα» ανέφερε ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024