Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελπίζω να βρούμε τη «χρυσή τομή» λέει ο Π.Καψής εν όψει συνάντησης στην ΕΡΤ

Ελπίζω να βρούμε τη «χρυσή τομή» λέει ο Π.Καψής εν όψει συνάντησης στην ΕΡΤ

Νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ θα έχει εντός της ημέρας ο αρμόδιος υφυπουργός Π.Καψής και όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, «θέλω να ευχηθώ -δεν θέλω να εκφράσω εκτίμηση- ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή». Πάντως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «αναγκαστικά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ και κάποια στιγμή, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκπομπή σήματος».

Νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ θα έχει εντός της ημέρας ο αρμόδιος υφυπουργός Π.Καψής και όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, «θέλω να ευχηθώ -δεν θέλω να εκφράσω εκτίμηση- ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή».

«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τελικές απαντήσεις, αν και τις έχουμε δώσει πάρα πολλές φορές.

» Αισθάνομαι ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε μέσα στο πλαίσιο του νόμου για να ικανοποιήσουμε κάποια αιτήματα που έχουν τεθεί και για να κάνουμε όσο λιγότερο επώδυνη τη μετάβαση αυτή, γιατί καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και αυτό είναι πάντα δυσάρεστο».

Έσπευσε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, «τότε αναγκαστικά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκπομπή σήματος».

Εντός της εβδομάδας -το πιθανότερο την Τετάρτη- σχεδιάζει η κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία το μεταβατικό φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος, που σε πρώτη φάση (δεν διευκρινίζεται το χρονικό διάστημα) θα αποτελείται από ταινίες, σίριαλ, ντοκιμαντέρ και ειδήσεις σε τιτλάκια, μέσω κρόουλ. Το σήμα δεν θα εκπέμπεται από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η εκπομπή του σήματος θα γίνει μέσω πολυπλεξίας και ψηφιακών συχνοτήτων της Digea.

Κατά τις πληροφορίες στο σχεδιασμό δεν γίνεται αναφορά σε ραδιοφωνικές μεταδόσεις διότι προτεραιότητα φαίνεται να δίδεται στην τηλεοπτική εικόνα.

Το πρόγραμμα που θα εκπέμπεται θα είναι απλό και μέχρι να γίνουν προσλήψεις για τον φορέα που θα λειτουργήσει στο μεταβατικό στάδιο και ως την έναρξη των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ, θα μεταδίδονται ειδήσεις μεσω κρόουλ (crawl) από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ταινίες, σίριαλ και ντοκιμαντέρ «από προσβάσιμο αρχειακό υλικό».

Η εκκίνηση του μεταβατικού φορέα σε αυτό το στάδιο δεν θα γίνει με το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, αποσαφηνίστηκε από την πλευρά της κυβέρνησης. Δηλαδή το τηλεοπτικό σήμα δε θα εκπέμπεται από πομπούς της ΕΡΤ και το πρόγραμμα δεν θα βγαίνει από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ή άλλο κτίριό της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024