Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ολισθηρούς δρόμους η Ευρώπη, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας στην ΟΚΕ της ΕΕ

Σε ολισθηρούς δρόμους η Ευρώπη, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας στην ΟΚΕ της ΕΕ

Σύμπτωση απόψεων για τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της κρίσης και τις αδιέξοδες πολιτικές που ακολουθούν οι σημερινοί ηγέτες διαπιστώθηκε στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. «Οι περιοριστικές πολιτικές είναι αδιέξοδες, η ανεργία συνεχώς αυξάνεται, ενώ το κοινωνικό κράτος διαλύεται» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ευρώπη οδηγείται σε ολισθηρούς δρόμους, οι νεοφιλελεύθερες επιλογές των ηγετών της ΕΕ καταστρέφουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή, οι περιοριστικές πολιτικές είναι αδιέξοδες, η ανεργία συνεχώς αυξάνεται, ενώ το κοινωνικό κράτος διαλύεται» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον Ανρί Μαλόζ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στον οποίο παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την καταπολέμηση της ανεργίας και ειδικότερα της ανεργίας των νέων.

Στη συνάντηση -στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας, καθώς και τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στ.Παππάς, υπεύθυνος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και ο Γ.Γαβρίλης, υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής- διαπιστώθηκε ευρεία σύμπτωση απόψεων των δύο πλευρών σχετικά με τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της κρίσης και τις αδιέξοδες πολιτικές που ακολουθούν οι σημερινοί ηγέτες ΕΕ.

Ο Αλ.Τσίπρας τόνισε, επίσης, ότι «απαιτείται μια ευρεία συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να αλλάξει η Ευρώπη, να υπάρξει δημοκρατία και ενίσχυση των θεσμών που να εκφράζουν γνήσια τους λαούς και κοινωνική δικαιοσύνη βασισμένη στην ανάπτυξη με σταθερές θέσεις εργασίας, με προστασία της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας και της παιδείας, ως ελάχιστα προαπαιτούμενα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024