
Oracle και Intel παρουσιάζουν την Oracle Database 12c την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013
«Αξιοποιώντας το cloud με την Oracle Database 12c, οι πελάτες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα και την απόδοση των εφαρμογών, να εξοικονομήσουν χρόνο με την αρχιτεκτονική μέγιστης διαθεσιμότητας και τη διαχείριση αποθήκευσης, καθώς και να απλοποιήσουν την ενοποίηση των βάσεων δεδομένων, διαχειριζόμενοι εκατοντάδες βάσεις σαν να ήταν μία», υπόσχεται η Oracle ανακοινώνοντας την γλώσσα διαχείρισης βάσεων δεδομένων νέας γενιάς που παρουσιάζεται την Τρίτη 9 Ιουλίου, 9-15.00 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.
«Αξιοποιώντας το cloud με την Oracle Database 12c, οι πελάτες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα και την απόδοση των εφαρμογών, να εξοικονομήσουν χρόνο με την αρχιτεκτονική μέγιστης διαθεσιμότητας και τη διαχείριση αποθήκευσης, καθώς και να απλοποιήσουν την ενοποίηση των βάσεων δεδομένων, διαχειριζόμενοι εκατοντάδες βάσεις σαν να ήταν μία», υπόσχεται η Oracle ανακοινώνοντας την γλώσσα διαχείρισης βάσεων δεδομένων νέας γενιάς που παρουσιάζεται την Τρίτη 9 Ιουλίου, 9-15.00 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.
Η Oracle Database 12c εφαρμόζει μια νέα αρχιτεκτονική που απλοποιεί την διαδικασία ενοποίησης βάσεων δεδομένων στο cloud. Έτσι, οι επιχειρήσεις/οργανισμοί που μεταβαίνουν στο cloud αποκτούν την δυνατότητα να διαχειρίζονται πολλές βάσεις δεδομένων σαν να ήταν μια, χωρίς να χρειαστούν αλλαγές στις εφαρμογές τους. Αυτή είναι η περίφημη αρχιτεκτονική multitenant.
Αποτελεί την υποδομή που στηρίζει τις υπηρεσίες της Oracle στο σύννεφο, Oracle Public Cloud Services. Απευθύνεται σε όσους υλοποιούν ιδιωτικά cloud με βάσεις δεδομένων, αλλά και εταιρείες που προμηθεύουν λύσεις με το μοντέλο της παροχής software υπό μορφή υπηρεσίας.
Η Oracle Database 12c, βελτιστοποιημένη σε επεξεργαστές SPARC και Intel Xeon, χαρακτηρίζεται ως μια σημαντική νέα έκδοση, καθώς εισάγει 500 πρόσθετα χαρακτηριστικά και «είναι το αποτέλεσμα 2.500 ανθρωπο-ετών ανάπτυξης και 1,2 εκατομμυρίων ωρών δοκιμών, συν ενός εκτενούς προγράμματος beta με πελάτες και συνεργάτες μας», δηλώνει η εταιρεία.
Η Oracle Database 12c έχει αναπτυχθεί σε συνδυασμό με τους διακομιστές SPARC T5 της Oracle που κατέχουν παγκόσμια ρεκόρ.
Στην εκδήλωση Oracle Technology Day που πραγματοποιείται από την Oracle και την Intel την Τρίτη 9 Ιουλίου, 9-15.00 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 35 & Γ’ Σεπτεμβρίου 75, Αθήνα) θα παρουσιαστεί στα στελέχη της ελληνικής αγοράς η νέα έκδοση της βάσης δεδομένων.
- Ο Andy Mendelsohn, SVP Database Server Technologies, και ο Tom Kyte, σχεδιαστής αρχιτεκτονικής, θα παρουσιάσουν ένα Webcast για την Oracle Database 12c στις 10 Ιουλίου 2013, 7:00 μμ, ώρα Ελλάδας.
In.gr Τεχνολογία
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη
- Είσαι down; Οι προπονήσεις που σου ανεβάζουν τη διάθεση
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)






















![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442