Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλική «λύπη» για το μπλόκο στο αεροσκάφος του προέδρου της Βολιβίας

Γαλλική «λύπη» για το μπλόκο στο αεροσκάφος του προέδρου της Βολιβίας

Τη «λύπη» του εξέφρασε το Παρίσι για το περιστατικό που προκλήθηκε με το αεροσκάφος του προέδρου της Βολιβίας, επειδή υπήρχαν υποψίες πως στο αεροπλάνο (που ερχόταν από Μόσχα) επέβαινε ο Σνόουντεν. Η υπόθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των χωρών της νότιας Αμερικής, οι ηγέτες των οποίων μάλιστα θα συναντηθούν εκτάκτως για το ζήτημα.

Τη «λύπη» του εξέφρασε το Παρίσι για το περιστατικό που προκλήθηκε με το αεροσκάφος του προέδρου της Βολιβίας, επειδή υπήρχαν υποψίες πως στο αεροπλάνο (που ερχόταν από Μόσχα) επέβαινε ο Σνόουντεν. «Υπήρχαν αντικρουόμενες πληροφορίες» είπε ο Φρανσουά Ολάντ, που σημείωσε πως έδωσε «αμέσως άδεια μόλις διαπίστωσε πως επρόκειτο για το αεροσκάφος του προέδρου της Βολιβίας».

Το αεροσκάφος του Μοράλες έφυγε το βράδυ της Τρίτης από τη Μόσχα αλλά καθηλώθηκε για 12 ώρες στο αεροδρόμιο της Βιέννης επειδή, όπως καταγγέλλει η Βολιβία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία τού αρνήθηκαν τη διέλευση επειδή υπήρχαν πληροφορίες πως ίσως μετέφερε και τον διαβόητο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των χωρών της νότιας Αμερικής, ενώ αξιωματούχοι της Βολιβίας ανέφεραν ως «σίγουρο πέραν πάσης αμφιβολίας» πως οι ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν τη διέλευση στο αεροσκάφος κατ’ εντολή των ΗΠΑ. Οι ηγέτες της UNASUR μάλιστα θα συναντηθούν εκτάκτως για το ζήτημα, όπως ανακοινώθηκε.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως ο υπουργός Λορέν Φαμπιούς «τηλεφώνησε τον ομόλογό του στη Βολιβία και του εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό που προκλήθηκε από την καθυστερημένη πληροφόρηση» γύρω από το αεροσκάφος.

Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως έδωσε «αμέσως άδεια μόλις διαπιστώθηκε» πως επρόκειτο για το αεροσκάφος του Μοράλες.

Τελικά ο Μοράλες επέστρεψε στη Βολιβία τα ξημερώματα Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) έχοντας ενδιάμεσα σταματήσει για ανεφοδιασμό στα Κανάρια Νησιά (ισπανική επικράτεια).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Μάχη για την Commerzbank!

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μπει στο παιχνίδι για να σταματήσει την UniCredit, αγοράζοντας το σύνολο ή μέρος του 12% της κυβέρνησης στην Commerzbank

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024