Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα βλέπει η κυβέρνηση

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα βλέπει η κυβέρνηση

Την εκτίμηση ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εκφράζει η κυβέρνηση και κάνει αγώνα δρόμου για την επίτευξη συμφωνίας έως την Κυριακή. «Η αίσθηση είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να μην τα βρούμε· βρίσκουμε λύσεις» δήλωσε από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που σήμερα, Πέμπτη, στις 13:30 θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Την εκτίμηση ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εκφράζει η κυβέρνηση και κάνει αγώνα δρόμου για να υπάρχει συμφωνία έως την Κυριακή, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας και της έγκρισης της δόσης.

«Η αίσθηση είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να μην τα βρούμε· βρίσκουμε λύσεις» δήλωσε από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που σήμερα, Πέμπτη, στις 13:30 θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Αλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, που συνόδευε τον πρωθυπουργό στο Βερολίνο, προσέθεσε διευκρινιστικά, ότι οι διαφορές μεταξύ των δυο πλευρών ήταν τις τελευταίες ημέρες πολύ μικρότερες από ότι τις προηγούμενες εβδομάδες. «Ήρθαμε πιο κοντά» είπε και πρόσθεσε: «ΤοReutersδιόγκωσε υπερβολικά τις διαφωνίες».

Επιπλέον, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη χθεσινοβραδινή
συνάντηση με την τρόικα που ολοκληρώθηκε στις 02:00 την Πέμπτη, δήλωσε
ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι η Κυριακή θα είναι η καταληκτική ημερομηνία
των διαβουλεύσεων.

«Προσδοκούμε τουλάχιστον να εγκριθεί η δόση στο Eurogroup της Δευτέρας» δήλωσε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Η δόση θα είναι τέτοια που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας», διαψεύδοντας δημοσιεύματα για «τρίμηνο κενό στη χρηματοδότηση»προς τη χώρα.

Ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ακόμη: «Δεν νομίζω ότι το Δημόσιο θα είναι εμπόδιο»,ακόμη και εάν δεν έχει υπάρξει πλήρης συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Πάντως, παραδέχθηκε αποδέχθηκε ότι στο συγκεκριμένο θέμα«η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη»έναντι των δανειστών.

Προς επίρρωσιν, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΒΗΜΑ 99,5: «Χρειαζόμαστε μία ή δύο μέρες ακόμη· υπάρχει η εκκρεμότητα του Δημοσίου».

Το θέμα – «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων -οι απολύσεις και η κινητικότητα στο Δημόσιο- συζητήθηκε στη νέα συνάντηση της τρόικας με τον Κυρ.Μητσοτάκη το πρωί της Πέμπτης.

Η τρόικα θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για το ειδικότερο ζήτημα των δημοτικών υπαλλήλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024