Πρωτοποριακό θερινό σχολείο σε θέματα πληροφορικής στον «Δημόκριτο»
Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα θερινό σχολείο, εξειδικευμένο σε θέματα πληροφορικής, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 23 ξένοι και έλληνες φοιτητές και ερευνητές από τις 4 έως τις 31 Ιουλίου, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα θερινό σχολείο, εξειδικευμένο σε θέματα πληροφορικής, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 23 ξένοι και έλληνες φοιτητές και ερευνητές από τις 4 έως τις 31 Ιουλίου, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις κορυφαίων επιστημόνων στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, των κοινωνικών μέσων και άλλων καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής και θα συμμετέχουν ενεργά στις ερευνητικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του «Δημόκριτου».
Το θερινό σχολείο, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του «Δημόκριτου», την εταιρία «Athens Technology Center» και το Εργαστήριο διαδραστικών ρομπότ και μέσων ενημέρωσης «Interactive Robots and Media Laboratory».
Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχει ο Ιωσήφ Σηφάκης, ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στη Γκρενόμπλ και ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο πληροφορικής Τούρινγκ.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου: http://irss.iit.demokritos.gr/
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
- Γερμανία: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη υπόγειας διάβασης
- Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται – Τι ισχύει φέτος
- Σανς – Γουόριορς 111-96: Ο Γκριν «πέταξε» εκτός playoffs Κάρι και Γκόλντεν Στέιτ (vids)
- Από το American Pie στην Αφρική και το OnlyFans: Η ζωή της Σάνον Ελίζαμπεθ δεν είναι συνηθισμένη
- Τα μετρητά επιστρέφουν και υπάρχει λόγος για αυτό – Το φυσικό χρήμα μπορεί να είναι απαραίτητο
- Δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ φτιάχνουν σχολεία… μόνο για τα παιδιά τους
- Ποιες ενέργειές μας περνάνε στον σκύλο το μήνυμα ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι γενικευμένος κίνδυνος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442