Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια ανάκληση Toyota Yaris και Verso S - 1.089 στην ελληνική αγορά

Παγκόσμια ανάκληση Toyota Yaris και Verso S – 1.089 στην ελληνική αγορά

Ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει τη δυσλειτουργία του συστήματος υποβοήθησης του τιμονιού, καλεί 185.000 Toyota, κυρίως Yaris 3ης γενιάς, στα συνεργεία της φίρμας.

Στην ανάκληση 185.000 αυτοκινήτων της παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων η μέχρι σήμερα γνωστή, τρίτη γενιά του Yaris και το Verso S ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Toyota, επικαλούμενη ενδεχόμενο πρόβλημα στο σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση εκπροσώπου της, ο κύριος όγκος των προς επισκευή αυτοκινήτων εντοπίζεται στην Ιαπωνία -130.000 μονάδες- ενώ έχουν εντοπιστεί 7.400 μονάδες στην Ιταλία, 7.050 στη Γερμανία και περίπου 7.000 μονάδες στη Γαλλία αλλά και 1.089 οχήματα που αφορούν την ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά σε προληπτικό έλεγχο και αντικατάσταση της μονάδας ελέγχου ηλεκτρικής υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης θα οδηγηθούν 1.089 Yaris και Verso S με ημερομηνία παραγωγής από 5 Αυγούστου 2010 έως 21 Μαρτίου 2012.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του προβλήματος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά την διαδικασία κατασκευής της μονάδας ελέγχου ηλεκτρικής υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης ενδέχεται να έχει εγκλωβιστεί υγρασία στους ακροδέκτες του ρελέ, το οποίο τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα του συστήματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα βραχυκυκλώματος.

Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, η μονάδα ελέγχου ενδέχεται να ανιχνεύσει, εκτός προδιαγραφών, τιμές τάσης στο κύκλωμα διακόπτοντας έτσι την λειτουργία υποβοήθησης του τιμονιού, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση προειδοποιητικής λυχνίας και ηχητικής ειδοποίησης στον πίνακα οργάνων αλλά και την αύξηση του «βάρους» του τιμονιού κατά την περιστροφή του.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρινίζεται από την ιαπωνική φίρμα, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το παραπάνω ζήτημα.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκίνητων που χρήζουν ελέγχου στην ελληνική αγορά, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota, για να γίνει η αντικατάσταση της εν λόγω μονάδας ελέγχου ηλεκτρικής υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης με βελτιωμένη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την Τoyota Ελλάς και το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Toyota Ελλάς A.B.E.E. στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

auto.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024