Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στη Σουμάτρα της Ινδονησίας

Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στη Σουμάτρα της Ινδονησίας

Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών χτύπησε τη Σουμάτρα της Ινδονησίας το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Το εστιακό βάθος του υπολογίζεται στα δέκα χιλιόμετρα. Ένα παιδί σκοτώθηκε και 50 άτομα τραυματίστηκαν. Οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν καθώς τα κτίρια σείονταν για περίπου ένα λεπτό.

Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών χτύπησε τη Σουμάτρα της Ινδονησίας το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτου υπολογίζει το εστιακό του βάθος στα δέκα χιλιόμετρα.

Ένα παιδί σκοτώθηκε και 50 άτομα τραυματίστηκαν. Οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν καθώς τα κτίρια σείονταν για περίπου ένα λεπτό.

«Έχουμε δεχτεί περίπου 50 τραυματίες από την κατάρρευση των τοίχων των σπιτιών τους» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Έμα Σουριάνι, γιατρός στην κλινική του Λαμπαχάν, στα βόρεια της χώρας, και πρόσθεσε ότι ένα παιδί σκοτώθηκε, όταν ο τοίχος κτιρίου κατέρρευσε.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η Ινδονησία είναι από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη. Τον Ιούλιο του 2006, σεισμός 7,7 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 600 ανθρώπους κι άφησε δεκάδες χιλιάδες άστεγους.

Στα ανοιχτά της Ινδονησίας σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός και το τσουνάμι το Δεκέμβριο του 2004 που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024