Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απίθανο να επιστρέψει ο S. Loeb στο Pikes Peak για νέο ρεκόρ

Απίθανο να επιστρέψει ο S. Loeb στο Pikes Peak για νέο ρεκόρ

Ο S. Loeb πίεσε στο απόλυτο όριο στην ανάβαση του Pikes Peak και θεωρεί μεγάλο ρίσκο το να προσπαθήσει να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ για να καταρρίψει το δικό του.

Ο Sebastien Loeb θεωρεί απίθανη την περίπτωση να επιστρέψει στο Pikes Peak για να σπάσει το δικό του ρεκόρ που πέτυχε στην ανάβαση της Κυριακής 30 Ιουνίου.

Ο Γάλλος με το πρωτότυπο Peugeot 208 T16 έκανε χρόνο 8:13.878 και ήταν περίπου ενάμισι λεπτό ταχύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ. Ερωτώμενος αν σχεδιάζει να επιστρέψει το 2014 για ακόμη καλύτερο χρόνο, ο S. Loeb δήλωσε ότι οι κίνδυνοι που κρύβει ο συγκεκριμένος αγώνας σημαίνουν μία και μοναδική προσπάθεια.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω συζητήσει κάτι τέτοιο. Πραγματικά το απόλαυσα και θα δούμε τι θα γίνει και ποιος θα προσπαθήσει να κάνει νέο ρεκόρ. Η αίσθηση είναι υπέροχη αλλά έχει μεγάλο ρίσκο», δήλωσε ο Γάλλος.

Ο κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ, Rhys Millen, που επίσης βελτίωσε το χρόνο του αλλά ήταν 49 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον S. Loeb, δήλωσε ότι το νέο ρεκόρ δεν θα μπορέσει να καταρριφθεί ποτέ.

Με βάση τις προσομοιώσεις που είχε κάνει η Peugeot, ανέμενε χρόνο 8:15.000. Ωστόσο ο S. Loeb ήταν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερος από το αναμενόμενο. «Προτού ξεκινήσω δεν ήξερα αν πρέπει να πιέσω στο όριο ή απλώς να κάνω έναν άνετο αγώνα και να εξασφαλίσω τη νίκη», είπε ο Γάλλος. «Τελικά αποφάσισα το πρώτο», επισήμανε.

«Έχεις την κάθετη δύναμη ενός αγωνιστικού του Le Mans, με επιτάχυνση καλύτερη από μονοθέσιο της Formula 1. Η έξοδος από τη στροφή θυμίζει ριπή όπλου. Η πρόσφυση είναι εκπληκτική», ήταν το σχόλιό του για το 208 T16.

«Με το χάος να παραμονεύει στην άκρη του δρόμου και το κόστος και τον χρόνο που επενδύθηκαν για το συγκεκριμένο εγχείρημα, απαγορεύονται τα λάθη. Όμως, είναι 20 χιλιόμετρα ρίσκου», κατέληξε ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ.

auto.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024