Με τοποθετήσεις συνέδρων – υπουργών, βουλευτών και στελεχών – συνεχίστηκε από το πρωί της Κυριακής το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο.

Οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Η νέα Ελλάδα, που θέλουμε, είναι μια χώρα που στέκεται σταθερά στην ευρωζώνη. Χώρα ευρωπαϊκή και περήφανη» είπε, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

«Όλοι μαζί οφείλουμε να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς Σαμαρά. Να αλλάξουμε ταχύτητα» συμπλήρωσε.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο, τόνισε ότι η έξοδος από την Ευρώπη δεν συζητείται πια, καθώς τα σημάδια ανάκαμψης είναι πλέον εμφανή, ενώ έμφαση έδωσε και στην εδραίωση της χώρας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

«Κεντρικός μας στόχος είναι η ολική επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος» σημείωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη αυτό το σύστημα να είναι ισχυρό. «Η εφαρμογή των πολιτικών, που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση αποτελεί μονόδρομο» είπε και κάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να συνταχθούν με την κυβέρνηση.

Στο μεταναστευτικό ζήτημα και το θέμα της ασφάλειας, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

«Δική μας προμετωπίδα είναι ο νόμος και η τάξη. Τον νόμο και την τάξη θα επιβάλουμε. Για εμάς δεν είναι ανεκτές οι Σκουριές, όπως δεν είναι ανεκτή και η Μανωλάδα» πρόσθεσε και επισήμανε ότι η Ελλάδα διαφώνησε με την Ευρώπη στο Δουβλίνο 3. «Από εδώ και πέρα θα υπάρχει πορεία διαφοροποίησης» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

«Η τελευταία πολιτική κρίση δεν βοήθησε τη χώρα προς την κατεύθυνση της προόδου» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως σε ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης της ΝΔ η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αμηχανία και ερωτήματα.

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει, παρά τα προβλήματα και παρά το γεγονός ότι αυτός ο πολιτικός γάμος για πολλούς φαίνεται αταίριαστος», δήλωσε κάνοντας σαφές πως οι υπερβάσεις, η ενότητα και η ομοψυχία είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από το τέλμα.

«Συμπληρώσαμε σχεδόν 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Αυτή η παράταξη έρχεται από πολύ μακριά. Με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά θα πάει ακόμα μακρύτερα. Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας. Για τον ιδρυτή μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή» είπε ο γραμματέας του κόμματος Μ.Κεφαλογιάννης.

Ανέφερε επιπλέον ότι «η κρίση έχει ονοματεπώνυμο και η βάση είναι στη χαμένη δεκαετία του 1980 και στις νοοτροπίες της, οι οποίες μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ του 2013».

Επίσης, είπε πως σήμερα η χώρα χρειάζεται αλλαγές στα όρια της συντακτικής Βουλής και κατέθεσε προτάσεις για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υπουργού, διαχωρισμό των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ώστε καμία να μην έχει παραπάνω από 10 βουλευτές, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, υποχρέωση του ΣτΕ να εκδίδει αποφάσεις εντός τριών μηνών, διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, νέο τρόπο σύνταξης του προϋπολογισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ