Ανήσυχοι οι φαρμακοποιοί λόγω των ανεξόφλητων χρεών του ΕΟΠΥΥ
Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κύκλους των φαρμακοποιών εξαιτίας της παρατεταμένης καθυστέρησης εξόφλησης τόσο των τρεχουσών όσο και οφειλών προηγουμένων ετών.
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει το ποσό των 75.000.000 ευρώ από το 2010 ενώ παρά τις δεσμεύσεις του τέως προέδρου του ΕΟΠΥΥ δεν έχει εξοφληθεί ο μήνας Μάρτιος, «πράγμα απαράδεκτο αλλά και εξωσυμβατικό», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Ο ΠΦΣ είχε επισημάνει από τον περασμένο χρόνο, την έλλειψη χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και τους κινδύνους για τους φαρμακοποιούς και τους άλλους παρόχους. Τα προβλήματα όμως διογκώθηκαν και έγιναν σχεδόν ανεξέλεγκτα τους τελευταίους μήνες.
Στην ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ καλεί τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, να αντιμετωπίσει με με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα αυτά και να «σηκώσει τα μανίκια» για να μπορέσει ο Οργανισμός να ανασυγκροτηθεί και να λειτουργήσει ομαλά, τονίζοντας ότι πρέπει και η Πολιτεία να βοηθήσει τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο στην Ε.Ε. με την ενίσχυση της χρηματοδότησης του.
health.in.gr
- Gangnam Style: Το superhit του Psy γράφει ακόμα ιστορία
- Μεσσηνία: Οι σοκαριστικοί διάλογοι του κυκλώματος εμπρηστών – «Ασ’ τους να παρακολουθούν»
- Την Τρίτη στη Βουλή η ρύθμιση για τις περικοπές των συντάξεων χηρείας
- Ιταλία: Οργή για βίντεο ΑΙ ακροδεξιού πολιτικού – Σαν Ρωμαίος αυτοκράτορας καταδικάζει σε θάνατο ηγέτες της αντιπολίτευσης
- Φωτιά στο Νότιο Πήλιο – Καίει σε δασική έκταση κοντά στο Νεοχώρι
- «Ο Χεζόνια ενημέρωσε πως αποχωρεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης» (pic)
