Το TXΣ προσέλαβε Rothschild και Goldman για πώληση TT, Proton
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προσέλαβε τις επενδυτικές τράπεζες Rothschild και Goldman Sachs ως συμβούλους για τη σχεδιαζόμενη πώληση της Proton Bank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δήλωσαν την Παρασκευή αξιωματούχοι του ΤΧΣ στο Reuters. Ως πιθανότεροι αγοραστές των δύο αυτών τραπεζών, εμφανίζονται η Εθνική, η Alpha, καθώς και η Eurobank.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προσέλαβε τις επενδυτικές τράπεζες Rothschild και Goldman Sachs ως συμβούλους για τη σχεδιαζόμενη πώληση της Proton Bank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δήλωσαν την Παρασκευή αξιωματούχοι του ΤΧΣ στο Reuters.
Ως πιθανότεροι αγοραστές των δύο αυτών τραπεζών, προβάλλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Εθνική και Alpha, καθώς και η Eurobank.
«H Eurobank αποτελεί πιθανό αγοραστή, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουν οι άλλες τράπεζες. Οι σύμβουλοι θα τις προσεγγίσουν όλες, είπε έτερος τραπεζίτης.
Αξιωματούχος της Αlpha επιβεβαίωσε στο Reuters ότι υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για το ΤΤ.
«Ναι, ενδιαφερόμαστε για το ΤΤ», είπε ο τραπεζίτης που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Η Πειραιώς δεν συγκαταλέγεται στους ενδιαφερόμενους γιατί έχει δηλώσει ότι ο κύκλος των εξαγορών της έκλεισε μετά τη Γενική, την Millenium και τις κυπριακές τράπεζες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έλληνες επιστήμονες στους φιναλίστ για το Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη
- Φάμελλος: Να αποτελέσει η ιστορική μνήμη και η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων βάση της Ειρήνης
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι εξεταστικά κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων – Οδηγίες για τους υποψήφιους
- Παπαδάκη, συνήγορος Σπίρτζη: Ο χειρισμός της υπόθεσης των υποκλοπών από τον Τζαβέλλα συνιστά παραδοχή
- Παναθηναϊκός: Πως έγινε η επιλογή του Γιάκομπ Νέστρουπ
- Η μοναδική κληρονομιά του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι


