Σε ισχύ η προκαταβολή του 50% στους δημόσιους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται
Σε εφαρμογή τέθηκε το μέτρο της προκαταβολής μέρους της σύνταξης σε υπαλλήλους του Δημοσίου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής. Το ποσό που θα εισπράττουν οι συνταξιούχοι ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011.
Σε εφαρμογή τέθηκε το μέτρο της προκαταβολής μέρους της σύνταξης σε υπαλλήλους του Δημοσίου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας, το μέτρο αφορά υπαλλήλους του Δημοσίου που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2013 και εφόσον ικανοποιούνται οι οριζόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις.
Το ποσό ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011.
Όπως διευκρινίζεται, από τον Ιούλιο και την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των εξερχομένων της υπηρεσίας δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
«Η ρύθμιση αυτή είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών μας και στηρίζει έμπρακτα την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας» σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Φυλάκιση 2 ετών σε πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ για την παράνομη διακίνηση κεταμίνης
- Διαψεύδουν τα ΗΑΕ ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη χώρα, μεσούντος του πολέμου κατά του Ιράν
- Περού: Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Σάντσες περνάει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Παράνομη προμήθεια με δικαστική βούλα
- Ευρωκοινοβούλιο: Από τις υποκλοπές στα Τέμπη: «Αυταρχισμός, συγκάλυψη και θεσμική εκτροπή»
- Euroleague: Οι ώρες που θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four – Πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός