Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Βροχή τ’ αστέρια» για τα Citroen C4 Picasso και Honda CR-V στις δοκιμές του EuroNCAP

Την κορυφαία διάκριση απέσπασαν τα δύο μοντέλα που συμμετείχαν στον τελευταίο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής που, παράλληλα, δοκίμασε τις αντοχές δύο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας της Fiat και της Mitsubishi που ενεργοποιούν αυτομάτως το σύστημα πέδησης σε περίπτωση κινδύνου ατυχήματος.

Με πέντε αστέρια έφυγαν από τον τελευταίο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP τα Citroen C4 Picasso και Honda CR-V.

Επιπλέον, ωστόσο, των παραδοσιακών διαδικασιών που περιλαμβάνουν οι δοκιμές πρόσκρουσης αυτοκινήτων της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής, αξιολογήθηκαν και επιβραβεύτηκαν ως προς τη λειτουργικότητα τους, από τον EuroNCAP Advanced, δύο συστήματα ενεργητικής ασφαλείας αποτροπής σύγκρουσης, των Fiat και Mitsubishi που προσφέρονται με μοντέλα των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ξεκινώντας από την αναλυτική βαθμολογία του νέου γαλλικού πολυμορφικού μοντέλου στην τυπική διαδικασία αξιολόγησης δοκιμών πρόσκρουσηςτου EuroNCAP, το Citroen C4 Picasso απέσπασε 86% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 88% για την προστασία που προσφέρει στα παιδιά, ενώ βαθμολογήθηκε με 81% για τα περιφερειακά συστήματα ασφάλειας που διαθέτει στον εξοπλισμό του και με 68% για την επίδοσή του στην προστασία πεζών σε περίπτωση ατυχήματος.

Με ίδια βαθμολογία σε ό,τι αφορά την κατηγορία προστασίας πεζών αξιολογήθηκε και το, επίσης πεντάστερο, Honda CR-V, το οποίο απέσπασε 93% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 74% στην κατηγορία προσατσίας παιδιών, ενώ βαθμολογήθηκε με 66% σε ό,τι αφορά την πληρότητά του σε περιφερειακά συστήματα ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα της Fiat και της Mitsubishi που αξιολογήθηκαν από το EuroNCAP Advanced, πρόκειται για το Fiat City Brake Control και το Mitsubishi Forward Collision Mitigation (FCM), τα οποία αποτελούν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού των Fiat 500L και Fiat Panda και του Mitsubishi Outlander αντιστοίχως.

Αν και τα δύο παραπάνω συστήματα προέρχονται από διαφορετικές εταιρείες και, μοιραία, διακρίνονται από ορισμένες διαφορές ως προς τη λειτουργία τους, βασίζονται στο ίδιο σκεπτικό.

Έτσι και τα δύο, αποσκοπούν στην αποτροπή ατυχημάτων με προπορευόμενα ή σταθμευμένα οχήματα, ενεργοποιώντας αυτομάτως το σύστημα πέδησης σε περίπτωση που διαπιστωθεί επικείμενος κίνδυνος και έλλειψης αντίστοιχης πρωτοβουλίας από τον οδηγό ή σε περίπτωση που ο τελευταίος, αντιδράσει καθυστερημένα, να λειτουργήσουν επικουρικά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των δοκιμών του EuroNCAP, τα δύο συστήματα συμβαδίζουν με τις προδιαγραφές λειτουργίας που έχουν ανακοινώσει οι κατασκευαστές τους ενώ, παράλληλα με την αξιοπιστία τους, η ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή επιχαίρει την παρουσία τους στον εξοπλισμό αυτοκινήτων παραγωγής.

auto.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024