Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σίλβιο ετοιμάζει την Μαρίνα Μπερλουσκόνι για την πολιτική αρένα

Ο Σίλβιο ετοιμάζει την Μαρίνα Μπερλουσκόνι για την πολιτική αρένα

Στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του πατέρα της έχει βρεθεί και πάλι η 47χρονη Μαρίνα Μπερλουσκόνι μετά την καταδίκη για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ, μιλώντας για προκατειλημμένους δικαστές, θέατρο του παραλόγου και ένα δικαστικό σύστημα που «νοσεί». Η πρωτότοκη «σιδηρά» κόρη του Καβαλιέρε, που κρατά εδώ και χρόνια τα ηνία μιας τεράστιας αυτοκρατορίας, είναι η εκλεκτή διάδοχος. Όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στην πολιτική...

Στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του πατέρα της έχει βρεθεί και πάλι η 47χρονη Μαρίνα Μπερλουσκόνι μετά την καταδίκη για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ, μιλώντας για προκατειλημμένους δικαστές, θέατρο του παραλόγου και ένα δικαστικό σύστημα που «νοσεί». Η πρωτότοκη «σιδηρά» κόρη του Καβαλιέρε, που κρατά εδώ και χρόνια τα ηνία μιας τεράστιας αυτοκρατορίας, είναι η εκλεκτή διάδοχος. Όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στην πολιτική…

Οι συζητήσεις για τη διαδοχή στη δυναστεία του Μπερλουσκόνι «άναψαν» ξανά στην Ιταλία μετά την πρωτόδικη καταδίκη (εκκρεμεί έφεση) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επταετή κάθειρξη και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια στην εκπόρνευση ανηλίκου για τις «αμαρτωλές» νύχτες με την Μαροκινή Ρούμπι στη βίλα του Άρκορε.

Ανεξαρτήτως της καταδίκης για το Ρούμπιγκεϊτ, το πολιτικό παρόν και μέλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα κριθεί ούτως ή άλλως εντός του 2013, καθώς επίκειται η απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας για την υπόθεση διαφθοράς στην Mediaset -για την οποία ο Καβαλιέρε έχει καταδικαστεί από το Εφετείο σε τετραετή φυλάκιση και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Εν μέσω της «θύελλας» που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας (Pdl) και της αναταραχής στους κόλπους της κυβέρνησης Λέτα,το όνομα της Μαρίνα Μπερλουσκόνι έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε δημοσιεύματα, πολιτικά και επιχειρηματικά «πηγαδάκια» και τηλεοπτικές εκπομπές.

Οι δικαστικές εξελίξεις επισπεύδουν τις διαδικασίες της διαδοχής και υπάρχουν αναφορές ότι σε δείπνο που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο Άρκορε ο Μπερλουσκόνι επισφράγισε την απόφασή του να συνεχίσει η Μαρίνα στα βήτά του στον Λαό της Ελευθερίας (Pdl).

Η 47χρονη Μαρίνα Μπερλουσκόνι, η κόρη του Καβαλιέρε με την πρώτη του σύζυγο Κάρλα Ελβίρα Λουτσία Ντάλ’ Όλιο, έχει και την επιθυμία και την «κλίση» στην ηγεσία, επιχειρηματική εμπειρία και το κυριότερο την απεριόριστη εκτίμηση του ίδιου του πατέρα της, που βλέπει σε εκείνη να καθρεφτίζονται πολλά από τα μπερλουσκονικά χαρακτηριστικά.

Η Μαρίνα Μπερλουσκόνι έκανε νωρίς και δυναμικά την είσοδό της στον οικογενειακό επενδυτικό όμιλο Fininvest. Σε ηλικία μόλις 30 ετών ανέλαβε αντιπρόεδρος στην Fininvest για να «περάσει» στην προεδρία το 2005. Δύο χρόνια πριν είχε γίνει ήδη πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Mondadori, διαδεχόμενη τον αποθανόντα Λεονάρντο Μονταντόρι.

Ανέλαβε, επίσης, θέση στα διοικητικά συμβούλια της ασφαλιστικής εταιρείας Mediolanum, στην Medusa Film, την Mediaset και την Mediobanca. Με τέτοιο βιογραφικό δεν προκαλεί έκπληξη ότι το γεγονός ότι το περιοδικό Forbes την έχει κατατάξει στις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, και νούμερο ένα στην Ιταλία.

Οι εφημερίδες της οικογένειας Μπερλουσκόνι δεν παύουν να εξαίρουν το «χάρισμά» της να συνδυάζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με την οικογένεια. Έχει περάσει στην… ιστορία, όπως γράφει η Huffington Post Italia, ένα 20σέλιδο αφιέρωμα του περιοδικού Chi το 2010 στην οικογένεια Μπερλουσκόνι, που περιλάμβανε μία τόπλες φωτογραφία της Μαρίνα.

Όσοι γνωρίζουν καλά την Μαρίνα Μπερλουσκόνι την περιγράφουν ως «στρατιώτη», με απόλυτη αφοσίωση στη δουλειά της που απορροφά όλο το χρόνο της από το πρωί έως το βράδυ με εξαίρεση το διάλειμμα που κάνει για το γυμναστήριο. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Το επόμενο διάστημα θα δείξει εάν η Μαρίνα Μπερλουσκόνι θα παραλάβει όντως το «δαχτυλίδι» και τη «υποδοχή» θα τις επιφυλάξει η μπερλουσκονική δεξιά…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024