Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρχονται νέες αποκαλύψεις για την NSA, λέει ο Τζούλιαν Ασάνζ

Έρχονται νέες αποκαλύψεις για την NSA, λέει ο Τζούλιαν Ασάνζ

Την εκτίμηση ότι περισσότερες πληροφορίες για την NSA πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν όντως έχουν αποκτηθεί ντοκουμέντα από το Wikileaks στο πλαίσιο της βοήθειας που παρέχει στον Εντουαρντ Σνόουντεν, εξέφρασε ο ιδρυτής του Τζούλιαν Ασάνζ σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν «Τα Νέα» μαζί με τους «New York Times», την «Washington Post», το CBS και τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στον πλανήτη.

Την εκτίμηση ότι περισσότερες πληροφορίες για την NSA πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας εξέφρασε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και στην οποία συμμετείχαν «Τα Νέα» μαζί με τους «New York Times», την «Washington Post», το CBS και τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στον πλανήτη. Ο Ασάνζ δεν ξεκαθάρισε, πάντως, αν όντως έχουν αποκτηθεί ντοκουμέντα από το Wikileaks στο πλαίσιο της βοήθειας που παρέχει στον Εντουαρντ Σνόουντεν.

«Αυτά που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής αποτελούν τη γενικότερη εικόνα και στοιχειοθετούν τη μαζική παρακολούθηση σε διαφορετικές χώρες, κάτι που συνιστά μαζική παραβίαση της νομοθεσίας» είπε.

«Πιστεύω ότι περισσότερες τέτοιου είδους πληροφορίες πρόκειται να έρθουν στην επιφάνεια» συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες όσον αφορά τους χειρισμούς των δεδομένων καθώς πολιτική του Wikileaks είναι να προστατεύει τις πηγές του.

«Αντικείμενο του Wikileaks συνεχίζει να είναι η δημοσίευση υλικού και εγγράφων» πρόσθεσε, ενώ δεν αρνήθηκε πως υπάρχει τεράστιος όγκος δεδομένων ο οποίος «είναι ασφαλής στη διάθεση δημοσιογραφικού οργανισμού».

Τα περισσότερα ερωτήματα που υπέβαλαν οι αμερικανοί δημοσιογράφοι αφορούσαν τις συνεννοήσεις και τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε δεκτός ο Σνόουντεν από τους Ρώσους. Οι αρμόδιοι και ο νομικός σύμβουλος του Wikileaks δεν έδωσαν σαφείς απαντήσεις στις συγκεκριμένες ερωτήσεις. Επιπλέον δεν έδωσαν στοιχεία σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται ο Σνόουντεν, ο οποίος συνοδεύεται από τη συνεργάτιδα του Wikileaks Σάρα Χάρισον, ενώ τόνισαν ότι δεν είναι κατάσκοπος των Κινέζων -κάτι που, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Wikileaks, αποδεικνύεται από την κίνησή του να εγκαταλείψει το Χονγκ Κονγκ.

«Οι πολίτες δεν έχουν δώσει εντολή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να παρακολουθεί αμερικανούς και ξένους υπηκόους ούτε να παραβιάζει τους νόμους για το άσυλο και να τρομοκρατεί άλλα κράτη. Κάθε ημέρα πραγματοποιούνται 1,7 δισ. υποκλοπές επικοινωνιών πολιτών σε κράτη με τα οποία οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε πόλεμο. Η συγκέντρωση τόσο μεγάλης εξουσίας δεν πρέπει να είναι ανεκτή» είπε ο Ασάνζ.

Αίτημα ασύλου και στην Ισλανδία

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, ο εκπρόσωπος του WikiLeaks Κριστίν Χράφνσον αποκάλυψε ότι εκτός από τον Ισημερινό,ο Σνόουντεν μέσω του νομικού τμήματος της οργάνωσης έχει προχωρήσει σε αίτημα ασύλου και προς την Ισλανδία καθώς και άλλες χώρες που δεν θέλουν να αποκαλύψουν προςτο παρόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024