Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαράδεκτο το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα λέει ο γενικός διευθυντής του ILO

Απαράδεκτο το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα λέει ο γενικός διευθυντής του ILO

Για κρίση άνευ προηγουμένου σε χώρα εν καιρώ ειρήνης μίλησε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, Γκάι Ράιντερ, χαρακτηρίζοντας το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα απαράδεκτο. Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη ευρωπαϊκή κοινωνική κρίση έκρουσε από την πλευρά του ο Επίτροπος Απασχόλησης. Η ανάσχεση της ανεργίας είναι κεντρικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής, διαβεβαίωσε ο Έλληνας υπουργός Εργασίας.

Για κρίση άνευ προηγουμένου σε χώρα εν καιρώ ειρήνης μίλησε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, Γκάι Ράιντερ, στο υψηλού επιπέδου σεμινάριο που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, χαρακτηρίζοντας το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα απαράδεκτο. Η ανάσχεση της ανεργίας είναι κεντρικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής, διαβεβαίωσε ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου.

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη ευρωπαϊκή κοινωνική κρίση που θα πλήξει περαιτέρω το ευρώ, έκρουσε ο επίτροπος απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Λάζλο Αντόρ.

Μιλώντας από το ίδιο βήμα ο επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα, τάχθηκε υπέρ της απλοποίησης των διαδικασιών εισόδου, αλλά και εξόδου από την αγορά εργασίας, ζητώντας παράλληλα ευρύτερα ανοίγματα στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Την αναπροσαρμογή ολόκληρου του πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος συζήτησης για τον ΣΕΒ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, απέδωσε σε εργοδοτικούς φορείς την ευθύνη για τις δυσμενείς για τους εργαζομένους αλλαγές που έχουν θεσμοθετηθεί στις εργασιακές σχέσεις.

Βρούτσης: κεντρικός στόχος η ανάσχεση της ανεργίας

Ως «επώδυνη και αναγκαία λύση, για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας», χαρακτήρισε τη μείωση των αμοιβών κατά τα τρία τελευταία χρόνια, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ανοίγοντας τις εργασίες του υψηλού επιπέδου σεμιναρίου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης μια «αναιμική οικονομία που επιβιώνει οριακά χάρη στο χαμηλό κόστος εργασίας» αλλά η ίδια εργασία και η καλά αμειβόμενη απασχόληση.

Αναφερόμενος στην ανεργία ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι «αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας μας» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς».

Ειδικότερα ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας» για 45.000 άνεργους νέους και εξήγγειλε την πραγματοποίηση ανάλογου προγράμματος το επόμενο έτος για 75.000 νέους έως 29 ετών καθώς και την αύξηση των θέσεων στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Καταλήγοντας ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έργο και την αποστολή της που είναι «η έξοδος της χώρας από την κρίση και η επαναφορά σε ένα νέο ανοδικό κύκλο δημοσιονομικής σταθερότητας, βιώσιμου αναπτυξιακού δυναμισμού και κοινωνικής ισορροπίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024