Η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, προβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας
«Αυτό το κολοβό και δύσμορφο πολιτικό σχήμα, αυτή η σύμπραξη από ιδιοτέλειες, φόβους και συμφέροντα που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες. Δεν θα τους αφήσει ο λαός μας σε καμιά περίπτωση να πάρουν ανάσα. Είναι δουλειά του λαού να τους ανατρέψει -και θα τους ανατρέψει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Resistance 2013 μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
«Αυτό το κολοβό και δύσμορφο πολιτικό σχήμα, αυτή η σύμπραξη από ιδιοτέλειες, φόβους και συμφέροντα που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες. Δεν θα τους αφήσει ο λαός μας σε καμιά περίπτωση να πάρουν ανάσα. Είναι δουλειά του λαού να τους ανατρέψει -και θα τους ανατρέψει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Resistance 2013 που οργανώνει κάθε χρόνο η ΚΟΕ, βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας απέδωσε τη νέα κατάσταση στο «λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας» με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ. Όπως είπε, ο Αντώνης Σαμαράς «είχε μια ευκαιρία για μια έξοδο ηρωική και ομαλή. Να πάει σε εκλογές» αλλά, όπως υποστήριξε, τον απέτρεψε η τρόικα. «Να μου το θυμηθείτε: Το τέλος του θα είναι πιθανότατα μια επανάληψη του τέλους του Παπανδρέου» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφροά στη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει «κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του Σαμαρά» («επιτέλους, θα λέγαμε, και πολύ άντεξε» είπε), ενώ «ο κ. Βενιζέλος της λίστας Λαγκάρντ, του κουρέματος και της προσυπογραφής κάθε βάρβαρου μέτρου, ξέχασε για άλλη μια φορά τις χτεσινές του υποσχέσεις και παραμένει όμηρος του Σαμαρά και μπάστακας των μνημονίων».
«Πάμε για μια κυβέρνηση δύο κομμάτων. Αλλά όχι οποιωνδήποτε δύο κομμάτων. Των δύο κομμάτων που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ (…) Ο δικομματισμός που ευθύνεται για όλα τα δεινά του λαού και της χώρας, τολμά τώρα να εμφανίζεται με το μανδύα της κάθαρσης, φορά το πηλίκιο του μεταρρυθμιστή, τη φουστανέλα του εθνικού σωτήρα. Σώσον Κύριε τον λαόν σου από τους επίδοξους σωτήρες του, δηλαδή» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες. Δεν θα τους αφήσει ο λαός μας σε καμιά περίπτωση να πάρουν ανάσα. Είναι δουλειά του λαού να τους ανατρέψει -και θα τους ανατρέψει» κατέληξε ο ΑΛέξςη Τσίπρας.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59