Νέο μπλόκο από το ΣτΕ στο σχέδιο εκτροπής του Αχελώου
Στην πολλοστή απόφαση που εκδίδει για την υπόθεση τα τελευταία 22 χρόνια, το Συμβούλιο της Επικρατείας παγώνει και πάλι τα έργα εκτροπής τού Αχελώου προς το θεσσαλικό κάμπο. Η τελευταία προσφυγή είχε κατατεθεί από τη WWF Ελλάς, την «Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και τους δήμους Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Ινάχου.
Στην πολλοστή απόφαση που εκδίδει για την υπόθεση τα τελευταία 22 χρόνια, το Συμβούλιο της Επικρατείας παγώνει και πάλι τα έργα εκτροπής τού Αχελώου προς το θεσσαλικό κάμπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκανε δεκτές τις αιτήσεις της WWF Ελλάς, της «Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και των δήμων Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Ινάχου.
Αντίθετα, υπέρ της συνέχισης των έργων έχουν ταχθεί το Δημόσιο, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Λάρισας και Μαγνησίας, οι τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων των νομών Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας.
Η εκτροπή του Αχελώου απασχολεί το ΣτΕ εδώ και 22 χρόνια, καθώς η πρώτη προσφυγή κατατέθηκε στο δικαστήριο το 1991. Η Ολομέλεια του δικαστηρίου ασχολήθηκε με το ζήτημα τα έτη 1994, 2000, 2005, 2006, 2009, 2010 και 2011. Τον Οκτώβριο του 2009 στάλθηκαν από το ΣτΕ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 14 ερωτήματα. τα οποία απαντήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 συζητήθηκε η υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, και τώρα οι σύμβουλοι Επικρατείας συνήλθαν σε διάσκεψη, όπου και έκαναν δεκτό το αίτημα των σωματείων.
Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί με το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή μετά την 17η Σεπτεμβρίου 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442