Σε δεκάδες ιστοσελίδες εκτείνεται η συζήτηση στο φόρουμ του Playstation 3 με τις αναφορές στα προβλήματα που προκάλεσε η εγκατάσταση της απαιτούμενης ενημέρωσης 4.45 στο λογισμικό συστήματος της κονσόλας την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013. Οι χρήστες αναφέρουν πως η κονσόλα όχι μόνο «κολλάει» μετά το reboot και δεν μπαίνει ποτέ στο μενού XMB, αλλά δεν ανταποκρίνεται καν στο πάτημα του πλήκτρου power, ενώ άλλοι δηλώνουν αδυναμία να βάλουν την κονσόλα σε Safe Mode.

Μια από τις επιλογές που συνιστά η επίσημη τηλεφωνική υποστήριξη, αναφέρουν οι χρήστες, είναι το φορμάρισμα του σκληρού δίσκου, εντούτοις πολλοί προτιμούν να περιμένουν το patch, από το επίπονο πολύωρο κατέβασμα των τίτλων τους από την αρχή, που μπορεί να σημαίνει download όγκου σε επίπεδο TB.

Άλλοι επιχείρησαν την επανεγκατάσταση του update, αν και χωρίς αποτέλεσμα. Κάποιοι υποθέτουν ότι το πρόβλημα αφορά μόνο σε δίσκους με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 500GB, χωρίς ωστόσο να έχει κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί.

Πάντως, η Sony έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη του προβλήματος από το PS3 update 4.45, έχει σταματήσει να στέλνει σχετικές ειδοποιήσεις στους χρήστες PS3 και έχει κρύψει το update από τον δικτυακό του τόπο.

In.gr Τεχνολογία