Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
15 Iούνη Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου

15 Iούνη Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου

Με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατ.Αμερική και από τη Νοτ.Αφρική μέχρι τη Νορβηγία γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου στις 15 Ιούνη. Στην Ελλάδα, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), που είναι ο εθνικός εκπρόσωπος της EWEA, οργάνωσε εκδηλώσεις καθ’ όλη την εβδομάδα που κορυφώθηκαν στο The Mall Athens με την μουσικοθεατρική παράσταση «Το Παραμύθι του Ανέμου».

Με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατ.Αμερική και από τη Νοτ.Αφρική μέχρι τη Νορβηγία γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου στις 15 Ιούνη. Στην Ελλάδα, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), που είναι ο εθνικός εκπρόσωπος της EWEA, οργάνωσε εκδηλώσεις καθ’ όλη την εβδομάδα που κορυφώθηκαν στο The Mall Athens με την μουσικοθεατρική παράσταση «Το Παραμύθι του Ανέμου». Η μικρή πριγκίπισσα Αιολίνα και τα βρόμικα αδέλφια της, ο Ανθρακούλης, ο Πετρελαιούλης και ο Φι-Αεριούλης ενθουσίασαν τα παιδιά ενώ η βασίλισσα του παραμυθιού, η γνωστή σοπράνο Κάτια Πάσχου μάγεψε με τη φωνή της μικρούς και μεγάλους. Η θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία ήταν της Νεφέλης Τσιπουρίδη και συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Ελένη Γαρίνη, Ελένη Αναστασία Γκιάλα, Βάσια Λακουμέντα, Χρήστος Ραμμόπουλος, Νίκος Ψαθάς και Ισίδωρος Φίκαρης.

«Η αιολική ενέργεια είναι η βιώσιμη επιλογή για ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον. »σημειώνει το δ.σ της ΕΛΕΤΑΕΝ. «Προσφέρει φθηνή καθαρή ενέργεια. Απεξαρτά τη χώρα και την οικονομία από τα ακριβά ορυκτά καύσιμα. Δημιουργεί νέες δουλειές και ανάπτυξη.

»Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου είναι αφιερωμένη, πρώτα από όλα, στα παιδιά. Σε αυτά ανήκει το μέλλον. Το μέλλον αυτό διασφαλίζει η Αιολική Ενέργεια, όλες οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η Εξοικονόμηση Ενέργειας.

»Οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να κοιτάξουν τα παιδιά στα μάτια. Να ακούσουν το αίτημά τους για το Περιβάλλον και τον Πλανήτη. Ας ξεφύγουν από τον λαϊκισμό, τη συντήρηση και τη φοβία. Ας λειτουργήσουν για μια φορά με κριτήριο μόνο το μέλλον!»

Ανάμεσα στους επισκέπτες των εκδηλώσεων ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο νέος πρόεδρος του ΚΑΠΕ Κώστας Θεοφύλακτος και ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ Δημήτρης Ραχιώτης.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, η ΕΛΕΤΑΕΝ βράβευσε τα παιδιά που οι δημιουργίες τους διακρίθηκαν στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής. Οι νικήτριες ζωγραφιές μπορεί να αναζητηθούν εδώ

Οι διακρίσεις όμως για την Ελλάδα δεν σταμάτησαν εδώ.Στο παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Ανακαλύψτε την δύναμη της αιολικής ενέργειας» στις Βρυξέλλες, η φωτογραφία του Μιχάλη Κωνσταντινίδη επιλέχθηκε ως η νικήτρια της Ευρώπης.H νικήτρια φωτογραφία έχει αναρτηθεί στη σελίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ στο facebook.Σημειωτέον ότι ο κ. Κωνσταντινίδης βραβεύεται για 2η φορά σε διαγωνισμό φωτογραφίας της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη ο τελικός και η λήξη του 4ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5×5 της ΕΛΕΤΑΕΝ.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024