Αμετακίνητοι Βενιζέλος και Κουβέλης στις θέσεις τους για ανοιχτή ΕΡΤ
Σειρά διερευνητικών επαφών είχε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο την Πέμπτη το βράδυ τηλεφωνικώς και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη δια ζώσης το μεσημέρι της Παρασκευής. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για μεταβατική περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ και επέμειναν στην αρχική τους θέση για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.
Σειρά διερευνητικών επαφών είχε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο την Πέμπτη το βράδυ τηλεφωνικώς και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη δια ζώσης το μεσημέρι της Παρασκευής.
Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για μεταβατική περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ και επέμειναν στην αρχική τους θέση για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε επίσης, αν γίνει δεκτή η πρότασή του, να συσταθεί άμεσα μία επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα προτείνουν τα τρία κόμματα, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ.
Με αυτές τις θέσεις θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.
Στο μεταξύ, κύκλοι της Ιπποκράτους αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα σχερτικά με το νόμο 4002 που ψήφισε τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο και προβλέπει την κατάργηση συγκεκριμένων οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ, σχολίαζαν: «Ας σταματήσουν οι γελοιότητες! Ας ανακαλέσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την ΚΥΑ που έβγαλαν! Ας γυρίσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος του 2011!».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος 4002/2011 είναι ακόμα εν ισχύ και δεν προέβλεπε την «καταδρομική» κατάργηση οργανισμών, αλλά την έκδοση εκτελεστικών νόμων για την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση τους.
Ειδικά για την ΕΡΤ είχε ετοιμαστεί σχέδιο νόμου από τον τότε υπουργό Ηλ. Μόσιαλο, το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442