Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο σε πραξικόπημα πέφτει «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Μόνο σε πραξικόπημα πέφτει «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα, όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την Πέμπτη.

Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα, όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την Πέμπτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ακόμα «πραξικοπηματική» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία «δεν οδήγησε μόνο την ΕΡΤ σε κλείσιμο, αλλά και το Κανάλι της Βουλής, το οποίο επίσης δεν εκπέμπει».

Στο Ραδιομέγαρο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: αΑυτό που συνέβη προχθές το βράδυ είναι πρωτοφανές, σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης. Η κυβέρνηση Σαμαρά φέρει ακέραια την ευθύνη, διότι με τη συμβολική αυτή πράξη επιχείρησε την κατάλυση της δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα επιχείρησε να παραδώσει την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής, και μάλιστα μονοπωλιακά».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «μετά το φιάσκο του success story, ο κ. Σαμαράς έριξε ένα πυροτέχνημα εκτροπής για να αποπροσανατολίσει. Μόνο που το πυροτέχνημα έσκασε στα χέρια του».

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε «τη συμπαιγνία και το στημένο παιχνίδι των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Οι δύο εταίροι του κ. Σαμαρά, τα δύο του δεκανίκια κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. «Να ξέρουμε όμως όλοι, αυτή η κυβέρνηση της βαρβαρότητας δεν θα πέσει στους διαδρόμους της Βουλής. Θα πέσει στους δρόμους μέσα από τους αγώνες του λαού μας, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής» σημείωσε.

Δηλώσεις Λαφαζάνη

«Η κυβέρνηση με το πραξικόπημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν έκλεισε αυθαίρετα μόνο την ΕΡΤ, αλλά και το Κανάλι της Βουλής, που δείχνει μαύρο. Η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να στέλνει μαύρο χρώμα στον λαό. Το Κανάλι της Βουλής αδιαμεσολάβητα μετέδιδε όσα έλεγαν τα κόμματα» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το προεδρείο «αν είναι δυνατόν, αύριο κιόλας, να θέσει σε συζήτηση την πρόταση νόμου του κόμματος του για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, ωστόσο, ενημέρωσε ότι με βάση τον Κανονισμό προϋπόθεση για να εισαχθεί η πρόταση νόμου σε συζήτηση είναι να έχει εκδοθεί η έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε, ωστόσο, ότι το Γενικό Λογιστήριο δεν χρειάζεται να εξαντλήσει το περιθώριο των 15 ημερών και μπορεί να επισπεύσει για την έκδοση της έκθεσης του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024