Με το βλέμμα στραμμένο σε ΕΡΤ και εκλογές οι επενδύτες στο Χρηματιστηριο
Με το μισό βλέμμα στραμμένο στην Αγία Παρασκευή και το άλλο μισό στη Βουλή οι επενδυτές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς κρατούν επιφυλακτική στάση αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις. Το Χρηματιστηριο Αθηνών άνοιξε την Πέμπτη με μικρή πτώση και στις 11:00 κατέγραφε πτώση 0,90% στις 859,25 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 8,65 εκατ. ευρώ.
Με το μισό βλέμμα στραμμένο στην Αγία Παρασκευή και το άλλο μισό στη Βουλή οι επενδυτές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς κρατούν επιφυλακτική στάση αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις.
Το Χρηματιστηριο Αθηνών άνοιξε την Πέμπτη με μικρή πτώση και στις 11:00 κατέγραφε πτώση 0,90% στις 859,25 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 8,65 εκατ. ευρώ.
Αισθητή είναι η πρόθεση ξένων επενδυτών και ειδικά των hedge funds να μειώσουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο κυβερνητικής αστάθειας.
Προβληματισμός εκφράζεται για την επίπτωση της υφιστάμενης έντασης στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και εφαρμογή του προγράμματος.
Η αγορά αναμένει και τον «άσπρο καπνό» του Euroworking Group το οποίο συνεδριάζει στη Ρώμη και θα αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ του Ιουνίου.
Μεγάλη πτώση σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις αρχικές συναλλαγές της Πέμπτης.
Το κλίμα επιβαρύνουν οι απαισιόδοξες προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη το 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)













![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442