«Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» Καλοκαιρινό Εργαστήριo στη Στέγη
Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τα παιδιά έχοντας ως όχημα τη μουσική βιώνουν την εμπειρία της ομαδικότητας. Συνεργάζονται και προετοιμάζονται για τον τελικό στόχο του εργαστηρίου, που είναι μια διαδραστική συναυλία μουσικής, μια μουσική γιορτή όπου πρωταγωνιστές και εκτελεστές είναι τα ίδια τα παιδιά. Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, ενώ το ρόλο τους τον καθορίζουν οι ίδιοι. Ο γονέας μπορεί να είναι απλός παρατηρητής ή και να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε πέντε συναντήσεις. Οι μουσικές δραστηριότητες είναι ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών που συμμετέχουν. Η πρώτη συνάντηση απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο μουσικό εργαστήριο.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Αραβέλλα Μπαμπασίκα-Αναστασάκη, μαζί με μια ομάδα μουσικών.
Διάρκεια: Δευτέρα 24 έως και Παρασκευή 28 Ιουνίου, 17:00-19:00
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Για κρατήσεις: 213-017-8034 ή education@sgt.gr (υπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα).
- Συνταξιούχοι: Τα 4+1 νέα μέτρα ενίσχυσης
- Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ως ο Τζέιμς Μποντ της Ρωσίας; – Πώς ο δυτικός κινηματογράφος αναπαράγει τον μύθο του Κρεμλίνου
- Τι κρύβεται πίσω από την απιστία;
- ΕΝΦΙΑ: Τα 18+1 μυστικά για να «κλειδώσετε» έκπτωση έως 20%
- «Πόσο χρεώνει το ΑΦΜ;» – Πρόσωπα από διαλόγους του ΟΠΕΚΕΠΕ τοποθετήθηκαν ξανά σε θέσεις ευθύνης
- Πώς θα ειναι η αγορά εργασίας σε Ελλάδα και ΕΕ το 2040; Τρεις εμπειρογνώμονες απαντούν στο in




