Έκτακτη συνάντηση έχουν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, με στόχο να εναρμονίσουν πλήρως τις κινήσεις τους, μετά την αναταραχή που προκάλεσε η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το μεσημέρι οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν στη Βουλή πρόταση νόμου «Περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι στη ΝΔ, είναι κανείς που δεν καταλαβαίνει ότι συνεργαζόμαστε από ανάγκη; Ότι κάνουμε συμβιβασμούς που προϋποθέτουν ειλικρίνεια, αμοιβαίο σεβασμό και ισοτιμία;»,

«Πιστεύουν κάποιοι αφελώς, προκλητικά και ανιστόρητα ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές γιατί δεν χρειάζεται η χώρα εκλογές. Αλλά δεν τις φοβάται. Είναι τεράστια διαφορά.

»Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσει , έχει σαφή προτάγματα και προτεραιότητες και θα κάνει λάθος όποιος τα υποτιμήσει. Είναι μυωπική και αλαζονική κάθε άλλη προσέγγιση γι’ αυτό ζητούμε άμεση συνάντηση των τριών αρχηγών για να συζητήσουμε τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Μαθήματα δεν δεχόμαστε από κανέναν ούτε εκβιασμούς» πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε στην πρόταση νόμου για τη μη κύρωση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ επισείοντας την απειλή της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ενώ παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των δύο άλλων αρχηγών.

Κατά πληροφορίες του Βήματος, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξετάζουν μεταξύ άλλων δύο «απαντήσεις»: είτε να δοθεί ψήφος ανοχής και να σχηματιστεί μονοκομματική κυβέρνηση από την Νέα Δημοκρατία, είτε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Σημειώνεται ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας