Γνωστή πριν το Πάσχα ήταν στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να κλείσει η ΕΡΤ, όπως προκύπτει από πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο. Γνωστή ήταν όμως και στο Μέγαρο Μαξίμου η ριζική διαφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων στο «λουκέτο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η προοπτική του λουκέτου στην ΕΡΤ ετέθη πρώτη φορά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι άλλοι δύο εταίροι διαφώνησαν με το κλείσιμο, αλλά υπήρξε συμφωνία για σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Στην επόμενη συνάντηση ο κ. Σαμαράς φέρεται ότι επανήλθε, προβάλλοντας και τα «πλεονεκτήματα» που προσέφερε η επιλογή της ΕΡΤ σε σχέση με άλλους οργανισμούς, ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος των 2.000 απολύσεων από το Δημόσιο.

Κατά τις ίδιες πηγές η απόφαση οριστικοποιήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου προ δεκαημέρου, οπότε δόθηκε εντολή από τον κ. Σαμαρά να προετοιμαστούν -με πλήρη μυστικότητα- τα απαιτούμενα νομικά κείμενα.

Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, στους οποίους γνωστοποίησε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και θα αναλάβει προσωπικά την ευθύνη της επιλογής εάν επιμείνουν στη διαφωνία τους. Η απόφαση μάλιστα σχεδιαζόταν να ανακοινωθεί προχθές, αλλά το ναυάγιο με την Gazprom για τη μεταβίβαση της ΔΕΠΑ μετέθεσε τις ανακοινώσεις κατά μία ημέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας