Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πολιτικές εξελίξεις σηματοδοτεί ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ

Πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να επιφέρει η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ -απόφαση με την οποία διαφωνούν ριζικά τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ. Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί από τη στάση και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την οποία ζητεί μετ' επιτάσεως η Ιπποκράτους.

Πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να επιφέρει η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ -απόφαση με την οποία διαφωνούν ριζικά τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ. Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί από τη στάση και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την οποία ζητεί μετ’ επιτάσεως η Ιπποκράτους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλοςέθεσε ευθέως ζήτημα λειτουργίας της κυβέρνησης. Το ίδιο έπραξε και η ΔΗΜΑΡ τόσο με τις επίσημες ανακοινώσεις της όσο και με δηλώσεις στελεχών της.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με τους όρους που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο και ότι θα χρειαστεί να αναζητηθούν νέες ισορροπίες στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης. Διαφορετικά ούτε η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πλέον ένα μακρινό σενάριο αλλά ούτε και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή μπορεί να αποκλειστεί.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι συνεχείς διαφοροποιήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, λόγω των δημοσκοπικών πιέσεων που υφίστανται, είναι πιθανόν να υποχρεώσουν τον πρωθυπουργό να επιχειρήσει πλήρη αποσαφήνιση του πολιτικού σκηνικού μέσω πρόωρων εκλογών, ακόμα και το φθινόπωρο.

Στις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι τίθεται προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και ότι μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα. Καταγγέλλεται, δε, ότι παρότι είχε συμφωνηθεί μεταξύ των τριών αρχηγών ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση αυτό δεν εφαρμόστηκε αλλά επιλέχτηκαν λύσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο, υπό την πίεση της τρόικας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φάνηκε, μάλιστα, να οριοθετεί τον συμβιβασμό που είναι πρόθυμος να κάνει προειδοποιώντας ότι «θα κάνει τεράστιο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».

Επίσης, σύμφωνα με το Βήμα, στο εσωτερικό του κόμματος ενισχύονται οι φωνές που ζητούν διακριτό στίγμα από τη ΝΔ. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Κ. Σκανδαλίδηο οποίος ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά αν δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης να παραδώσει την εντολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με σκληρή γλώσσα μίλησε για το κλείσιμο της ΕΡΤ και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. «Αντί να ζητούν συγνώμη για την υποκριτική τους στάση μιλούν χωρίς αιδώ για βούληση και τόλμη. Και φτάνουν στο σημείο να σπιλώνουν αδιακρίτως συνειδήσεις και την αξιοπρέπεια εργαζομένων. Τότε δεν θέλησαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια, σήμερα οδηγούν την ΕΡΤ σε κλείσιμο» τονίζει. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης«σχεδιασμούς παρασκηνίου με στόχους μικροπολιτικούς και βεβαίως με ενέργειες που επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024