Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τουρκική αστυνομία παραδέχεται περιστατικά αυτοκτονιών στις τάξεις της

Η τουρκική αστυνομία παραδέχεται περιστατικά αυτοκτονιών στις τάξεις της

Περιοστατικά αυτοκτονιών στις τάξεις της αστυνομίας σημειώθηκαν στην Τουρκία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οδηγώντας τον επικεφαλής του συνδικάτου των αστυνομικών να δηλώσει ότι οι αυτοκτονίες σχετίζονται με τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί. Η τουρκική αστυνομία επιβεβαίωσε τις αυτοκτονίες, αρνήθηκε, ωστόσο, ότι αυτές σχετίζονται με τις διαδηλώσεις.

Περιστατικά αυτοκτονιών στις τάξεις της αστυνομίας σημειώθηκαν στην Τουρκία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οδηγώντας τον επικεφαλής του συνδικάτου των αστυνομικών να δηλώσει ότι οι αυτοκτονίες σχετίζονται με τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί.

Η τουρκική αστυνομία επιβεβαίωσε τις αυτοκτονίες, αρνήθηκε, ωστόσο, ότι αυτές σχετίζονται με τις διαδηλώσεις.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε: «Κανείς από το προσωπικό μας δεν αυτοκτόνησε εξαιτίας των περιστατικών για το πάρκο Γκεζί».

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δύο μέλη του προσωπικού μας αυτοκτόνησαν για οικογενειακούς λόγους, ένα εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων και ένα επειδή ο αδελφός του δεν πέρασε τις εξετάσεις ένταξης στο αστυνομικό σώμα. Συνολικά, τέσσερα μέλη του προσωπικού μας αυτοκτόνησαν» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου των αστυνομικών, Φαρούκ Σεζέρ, δήλωσε ότι οι αυτοκτονίες οφείλονται στην πίεση που δέχονται οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των διαδηλώσεων.

«Η βία που βλέπετε στο τέλος αντικατοπτρίζει τη βία που δέχονται οι αστυνομικοί. Δεν υφίστανται απλά τη βία των διαδηλωτών, αλλά και εκείνη που προέρχεται από το γεγονός ότι μπορεί να εργάζονται 120 ώρες συνεχώς. Η αστυνομία υποβάλλεται σε βία εντός του κατεστημένου» είπε.

Ο Σεζέρ είναι «ο αποκαλούμενος επικεφαλής του αποκαλούμενου συνδικάτου των αστυνομικών που έχει εκδιωχθεί από την υπηρεσία μας» αναφέρει η ανακοίνωση, λέγοντας ότι τα σχόλιά του είναι παραπλανητικά.

Οι αστυνομικοί έχουν δεχθεί έντονη κριτική στην Τουρκία για υπερβολική χρήση βίας και περιστατικά βαρβαρότητας στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024