Υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές στον νομό Ηρακλείου
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Παρασκευή στις Βασιλειές Ηρακλείου, την περιοχή της Βόνης Πεδιάδος και στην Αγία Πελαγία. Σε κάθε περιοχή παραμένει και από ένα πυροσβεστικό όχημα υπό το φόβο αναζωπύρωσης, ενώ έχουν καταστραφεί δεκάδες στρέμματα γεωργικής, δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Παρασκευή στις Βασιλειές Ηρακλείου, την περιοχή της Βόνης Πεδιάδος και στην Αγία Πελαγία.
Σε κάθε περιοχή παραμένει και από ένα πυροσβεστικό όχημα υπό το φόβο αναζωπύρωσης, ενώ έχουν καταστραφεί δεκάδες στρέμματα γεωργικής, δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.
Η πρώτη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει το απόγευμα κοντά σε κατοικημένη περιοχή στις Βασιλειές και στο σημείο έσπευσαν συνολικά 6 οχήματα με 15 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα καθώς και μια ομάδα εθελοντών όπου αργά το βράδυ κατόρθωσαν να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες και στην περιοχή της Βόνης για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε μακριά από κατοικημένη περιοχή αλλά κοντά στο μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με 2 οχήματα, 1 υδροφόρα του δήμου και συνολικά 13 πυροσβέστες επιχείρησαν και απέτρεψαν να φτάσει η φωτιά στο μοναστήρι στις 10 το βράδυ ενώ λίγο αργότερα την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο.
Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 περίπου το βράδυ στην Αγ. Πελαγία Ηρακλείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μελόνι: Δεν συμφωνώ με ενδεχόμενη αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από την Ιταλία
- Νέος δημοτικός παιδικός σταθμός δημιουργήθηκε στην Καλλιθέα
- Η γερμανική Αριστερά εγκαταλείπει το Χ λόγω παραπληροφόρησης
- ΜΜΕ Ιράν: Δύο πύραυλοι χτύπησαν αμερικανικό πολεμικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ – Οι ΗΠΑ διαψεύδουν
- Από τον Μάσα, στον… Χουάνκαρ και στην Τούμπα- Όλες οι φάσεις που… υπέγραψαν οι Ιταλοί διαιτητές (vids)
- Η άγρια δολοφονία μοντέλου που «πάγωσε» την Ελβετία – Τη σκότωσε και τη διαμέλισε με πρωτοφανή αγριότητα