Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Corolla 2014: Απόγονος σαμουράι

Toyota Corolla 2014: Απόγονος σαμουράι

Η 11η γενιά του δημοφιλέστερου, βάσει πωλήσεων, sedan παγκοσμίως υιοθετεί μια σειρά από αιχμηρά χαρακτηριστικά αφήνοντας κατά μέρος τις ευθείες του παρελθόντος με την προοπτική να δώσει συνέχεια στο "success story" που καθιέρωσε για τον εαυτό του.


Οι Ιάπωνες αποκαλύπτουν ορισμένα τμήματα από την νέα γενιά αυτού που φιλοδοξεί να αποτελέσει το επόμενο δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του.

Ο λόγος για τη νέα Corolla η οποία, με την πρώτη ματιά, ξεχωρίζει για το δυναμικότερο σχεδιαστικό προσανατολισμό της, ακολουθώντας το παράδειγμα των πρωτοτύπων που προηγήθηκαν της άφιξής της, ενώ παράλληλα εναρμονίζεται με το σύγχρονο αισθητικό κώδικα των Ιαπώνων που έχει στιγματιστεί από το supercar Lexus LFA.

Έτσι, το στίγμα της νέας γενιάς Corolla δίνουν οι ασύμμετρες ακμές, οι οποίες καθορίζουν το σχήμα κάθε, σχεδόν, στοιχείου της όπως μαρτυρούν η γρίλια, τα φωτιστικά σώματα, η εισαγωγή αέρα και οι «πλευρές» που περικλείουν τα φώτα ομίχλης.

Παράλληλα, με την εγκατάλειψη της πιο τετράγωνης λογικής της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής της, η νέα Corolla αυξάνει και τα μεγέθη με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο άνεσης και πρακτικότητας.

Ξεκινώντας από το μεταξόνιο που έχει αυξηθεί κατά 10 εκατοστά και φτάνοντας στα 2,7 μέτρα, η νέα Corolla αυξάνει μεν τις διαστάσεις της χωρίς όμως να επιβαρύνει το αποτύπωμά της, ως ενός πρακτικού sedan. Έτσι, το συνολικό της μήκος ανέρχεται πλέον σε 4,62 μέτρα -από 4,545 μ. -ενώ το πλάτος της έχει μια οριακή αύξηση, φτάνοντας τα 1,775 μ. -από 1,76 μ. Το ύψος της αντιθέτως έχει μειωθεί κατά μισό εκατοστό στα 1,465 μ.

Σε ό,τι αφορά αυτό που βρίσκεται κάτω από τις επιφάνειές της, την γκάμα κινητήρων της νέας Corolla θα συνθέσουν τα φιλοσοφίας Optimal Drive και γνωστά από το Auris μηχανικά σύνολα, με τις επιλογές βενζίνης να ξεκινούν από τον κινητήρα των 1,33 λίτρων με απόδοση 99 ίππους και να καταλήγουν σε εκείνον των 1,6 λίτρων με 132 ίππους.

Σε ότι αφορά τους πετρελαιοκινητήρες, η μοναδική επιλογή για την ελληνική αγορά θα είναι αυτή των 1,4 λίτρων με απόδοση 90 ίππους.

Στα εξοπλιστικά «στιγμιότυπα» της νέας Corolla ξεχωρίζουν όλες οι συνήθεις περγαμηνές της Toyota σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, πλήρες πακέτο αερόσακων και Bluetooth ενώ στις επιλογές και αναλόγως την έκδοση κυριαρχούν στοιχεία όπως η ηλιοροφή, το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί αλλά και η οθόνη αφής για τον έλεγχο του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, μεταξύ άλλων.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024