Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αρνητής του Ολοκαυτώματος δήλωσε στη Βουλή ο Ηλ.Κασιδιάρης

Αρνητής του Ολοκαυτώματος δήλωσε στη Βουλή ο Ηλ.Κασιδιάρης

Αντιπαράθεση στη Βουλή μετά την αναφορά του Ηλ.Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής στη στάση που τηρεί ισραηλινός επιχειρηματίας να μην προσέρχεται στην Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, επειδή σε αυτή συμμετέχουν «αρνητές  του Ολοκαυτώματος». Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε χαρακτηριστικά: «βέβαια συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος», τοποθέτηση που προκάλεσε αντιδράσεις από άλλους ομιλητές.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την αναφορά του Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής στη στάση που τηρεί ισραηλινός επιχειρηματίας να μην προσέρχεται στην Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, επειδή σε αυτή συμμετέχουν «αρνητές του Ολοκαυτώματος».

Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε χαρακτηριστικά: «Και τι έκανε αυτός ο συγκεκριμένος κύριος; Είπε ότι δεν έρχεται στην επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων γιατί συμμετέχουν σε αυτή αρνητές του Ολοκαυτώματος. Ασφαλώς και συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος σε αυτή την επιτροπή»

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, απευθύνθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος ήταν παρών, ρωτώντας ποια θα ήταν η αντιμετώπιση στην Γερμανία αν κάποιος δήλωνε αρνητής του Ολοκαυτώματος.

«Ο αρνητής του Ολοκαυτώματος. Ποια θα ήταν η αντιμετώπισή του στη Γερμανία; Επειδή λοιπόν πέρασε εδώ από το βήμα, προηγουμένως ο αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της κατάπτυστης συμπεριφοράς;» ρώτησε ο κ. Οικονόμου.

Στην απάντησή του ο Χ.Αθανασίου αναφέρθηκε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για προσθήκες στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κατά του ρατσισμού και τόνισε: «Το ζήτημα αυτό που είπατε για το Ολοκαύτωμα και για τα εγκλήματα πολέμου, που αναγνωρίστηκαν υπάρχει πρόταση από τη ΝΔ. Αφήστε τη Γερμανία. Δεν αντιδικούμε. Το καλύτερο πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί και θα το κάνουμε. Αλλά μη λέτε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πρόταση».

Ωστόσο ο Β.Οικονόμου πήρε εκ νέου το λόγο και είπε: «Στην ερώτηση αν ξέρει ο κ. υπουργός, ο οποίος είναι λαλίστατος κατά τα άλλα ποια είναι η ποινική αντιμετώπιση στη Γερμανία της άρνησης του Ολοκαυτώματος τον ενημερώνω ότι είναι 5 χρόνια φυλάκιση, να το ξέρει. Αυτό το θέμα λοιπόν θα έπρεπε να το έχει υπόψη του διότι συζητάμε εδώ και θα νομοθετήσουμε αύριο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024