Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστηροποίηση ποινών για παιδόφιλους ζητούν 11 βουλευτές της ΝΔ

Αυστηροποίηση ποινών για παιδόφιλους ζητούν 11 βουλευτές της ΝΔ

Παρέμβαση με αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την Δικαιοσύνη περιπτώσεις παιδοφιλίας έκαναν έντεκα βουλευτές της ΝΔ με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη του αποκαλούμενου «δράκου των Πετραλώνων», ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα, όμως είχε αποφυλακιστεί.

Παρέμβαση με αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την Δικαιοσύνη περιπτώσεις παιδοφιλίας έκαναν έντεκα βουλευτές της ΝΔ με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη του αποκαλούμενου «δράκου των Πετραλώνων», ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα, όμως είχε αποφυλακιστεί.

Οι Μ. Βορίδης, Ανδ. Ψυχάρης, Λ. Τσαβδαρίδης, Κ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Ηλ. Βλαχογιάννης, Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, Δ. Κυριαζίδης, Κ. Σκρέκας και η Αννα Ασημακοπούλου και η Αννα Καραμανλή με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη ζητούν αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, όσον αφορά τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων παιδιών, μέσω της κατάργησης της μετατροπής ή της συγχώνευσης των ποινών τους, καθώς και την κατάργηση κάθε ευεργετικής διάταξης, της οποίας μπορούν μέχρι τώρα να κάνουν χρήση.

Επίσης, ζητούν να γίνει υποχρεωτική η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους και των φωτογραφιών τους και να ενημερώνονται τα σχολεία της περιοχής, όπου κατοικούν οι δράστες.

Συγκεκριμένα, οι έντεκα «γαλάζιοι» βουλευτές υπενθυμίζουν ότι ο «δράκος των Πετραλώνων» κατηγορείται για 21 (προς το παρόν) επιθέσεις και βιασμούς ανηλίκων παιδιών στο χρονικό διάστημα από το 2008 έως σήμερα και ότι «ο ίδιος εξεταζόμενος φέρεται να δήλωσε ότι δεν θυμάται τον ακριβή αριθμό των θυμάτων του, λόγω του μεγάλου πλήθους των πράξεών του».

Τονίζουν δε ότι «το άτομο αυτό είχε καταδικαστεί προηγουμένως για τα ίδια αδικήματα σε ποινές φυλακίσεως 37 ετών, πλην όμως είχε αποφυλακιστεί μετά από την έκτιση μέρους της ποινής του».

Οι βουλευτές αναφέρονται στην «αποδεδειγμένη πλέον αναποτελεσματικότητα του υφιστάμενου νομικού πλαισίου ιδίως ως προς την έκτιση των σχετικών ποινών και την μετέπειτα προστασία του κοινωνικού συνόλου» και ζητούν από τον κ. Ρουπακιώτη να καταστήσει (με τροποποίηση των σχετικών διατάξεων) τις ποινές που επιβάλλονται σε δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων παιδιών «μη μετατρέψιμες και μη συγχωνεύσιμες».

Επίσης, ζητούν να καταργηθεί «το δικαίωμα λήψης αδείας κατά την έκτιση της ποινής για τους ως άνω εγκληματίες, καθώς και κάθε ευεργετική για αυτούς διάταξη ως προς την εκτέλεση της ποινής, ιδιαίτερα δε της απολύσεώς τους με όρους».

Προτείνουν να δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά «τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των ως άνω καταδικασθέντων εγκληματιών, καθώς και του τόπου διαμονής τους μετά την αποφυλάκισή τους με παράλληλη γνωστοποίηση των στοιχείων αυτών σε όλα τα σχολεία του τόπου διαμονής τους».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν να καταστεί υποχρεωτική «η συνεχής δήλωση, από τους καταδικασθέντες και εκτίσαντες την ποινή τους για τέτοια αδικήματα, της διαμονής τους μετά την αποφυλάκισή τους και η γνωστοποίηση από αυτούς κάθε μεταβάσεώς τους στο εξωτερικό, ώστε να ειδοποιούνται οι αλλοδαπές αρχές για την έλευσή τους, προκειμένου να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των ανηλίκων».

Τέλος, ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστούν οι παιδοφιλικές σελίδες στο Διαδίκτυο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024