Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτούρκα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή για εμπλοκή του σε υπόθεση διαφθοράς, με βασικό κατηγορούμενο τον ιδιοκτήτη της Στεάουα Βουκουρεστίου, Τζίτζι Μπεκάλι. Ο τελευταίος, που εκτίει ήδη ποινή για άλλες υποθέσεις διαφθοράς, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, γιατί το 2008 πρόσφερε χρήματα στους παίκτες της Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ, ώστε να τα “δώσουν όλα” στο τελευταίο ματς εκείνης της σεζόν, εναντίον της CFR Κλουζ. Ο Πιτούρκα κατηγορήθηκε ότι παρείχε διευκόλυνση στον Μπεκάλι όταν επιχείρησε τη δωροδοκία.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.