
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ναυτεργατικών σωματείων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου, πραγματοποιούν στις 10.30 το πρωί της Τρίτης τα ναυτεργατικά σωματεία, ζητώντας κοινωνική ασφάλιση, προστασία και πρόνοια για τους ναυτικούς.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου, πραγματοποιούν στις 10.30 το πρωί της Τρίτης τα ναυτεργατικά σωματεία, ΠΕΜΕΝ (μηχανικών), ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (κατώτερα πληρώματα μηχανής), ΠΕΕΜΑΓΕΝ (μάγειροι), πληρωμάτων ρυμουλκών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ), ζητώντας κοινωνική ασφάλιση, προστασία και πρόνοια για τους ναυτικούς.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου, οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι ναυτικοί, και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πλέον από τον ΕΟΠΥΥ μετά τη ένταξη του Οίκου Ναύτου σε αυτόν, με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες.
Επίσης προσέθεσε ότι ένα ακόμα πρόβλημα είναι η καταβολή των επιδομάτων σε ανέργους καθώς οι προϋποθέσεις που τίθενται από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί ναυτικοί να μην μπορούν να το εισπράξουν.
Προσέθεσε, επίσης, ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών έχουν λήξει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενώ στο 70%, και πλέον, των ναυτεργατών της επιβατηγού ναυτιλίας οφείλονται αναδρομικά και δεδουλευμένα που διαρκώς διογκώνονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι πιο επικίνδυνες σκηνές του Τομ Κρουζ που απογείωσαν το Mission: Impossible
- Παραμένει στην αβεβαιότητα η Μονακό: Στον… αέρα η συμμετοχή της στο επόμενο γαλλικό πρωτάθλημα
- Ο Καναδάς σχεδιάζει νέο πετρελαιαγωγό με στόχο την απεξάρτηση από τις ΗΠΑ
- Ελευσίνα: Ανήλικοι λήστεψαν δύο 15χρονους μέσα λίγες ημέρες δύο φορές
- Τρομακτική έκρηξη στην Ινδία: Βυτιοφόρο προσέκρουσε σε διόδια – Πέντε νεκροί [βίντεο]
- Σε δύο δασικές πυρκαγιές στη Γαλλία επιχείρησε η ελληνική ομάδα δασοπυρόσβεσης


