Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ανήσυχες οι ΗΠΑ» από την καταστολή στην Τουρκία, λέει ο Κέρι

«Ανήσυχες οι ΗΠΑ» από την καταστολή στην Τουρκία, λέει ο Κέρι

Η κυβέρνηση Ομπάμα παρακολουθεί με ανησυχία την καταστολή των διαδηλωτών από την τουρκική κυβέρνηση, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σε σχόλια του με αφορμή τα γεγονότα στην Τουρκία. Συστήνει αυτοσυγκράτηση στις Αρχές και αποχή από βίαιες εκδηλώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους, ζητά δε να διερευνηθούν τα γεγονότα.

Η κυβέρνηση Ομπάμα παρακολουθεί με ανησυχία την καταστολή των διαδηλωτών από την τουρκική κυβέρνηση, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σε σχόλια του με αφορμή τα γεγονότα στην Τουρκία.

Ο αμερικανός υπουργός κάλεσε την Άγκυρα να δείξει αυτοσυγκράτηση ενώ ζήτησε από όλες τις πλευρές να απόσχουν από εκδηλώσεις βίας.

Οι ΗΠΑ, συνέχισε ο υπουργός, παρακολουθούν στενά την κατάσταση και εκφράζουν την ανησυχία τους για την υπερβολική βία από πλευράς αστυνομίας και για τον πολύ μεγάλο αριθμό των τραυματιών.

Τα περιστατικά βίας πρέπει να ερευνηθούν πλήρως, είπε ο Κέρι, χαρακτηρίζοντας ακόμη το σεβασμό στη δημοκρατία κρίσιμο στοιχείο για τη δημοκρατία.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με αφορμή τα σχέδια για την ανακατασκευή ενός πάρκου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης γρήγορα διογκώθηκαν και εξελίχτηκαν σερ αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τις οποίες η κυβέρνηση αντιμετώπισε με βία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τα αιτήματα των διαδηλωτών και, αφού επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση και το Twitter για το ρόλο που είχαν στα γεγονότα, τόνισε ότι τα σχέδια το πάρκο Γκεζί και τον παρακείμενο χώρο θα προχωρήσουν κανονικά.

Να σημειωθεί ακόμη ότι παρά το πρόσφατο ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ, οι σχέσεις των δύο χωρών δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φάση, κυρίως λόγω της πρωτοβουλίας του Ερντογάν να ταξιδέψει στη Γάζα, στα τέλη Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024