Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημόσια πρόταση της Japonica για την αγορά ελληνικών ομολόγων έως 2,9 δισ. ευρώ

Δημόσια πρόταση της Japonica για την αγορά ελληνικών ομολόγων έως 2,9 δισ. ευρώ

Φήφο εμπιστοσύνης στα ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου και κατ΄επέκταση στην ίδια την οικονομία, αποτελεί η δημόσια πρόταση της εταιρείας Japonica για την αγορά τίτλων αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ.

Ψήφο εμπιστοσύνης στα ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου και κατ΄επέκταση στην ίδια την οικονομία, αποτελεί η δημόσια πρόταση της εταιρείας Japonica για την αγορά τίτλων αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ.

Η δημόσια πρόταση από την εταιρεία υπεβλήθη σήμερα, Δευτέρα, προς τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων συγκεκριμένων σειρών τίτλων που εκδόθηκαν το 2012. Η πρόταση λήγει την 1η Ιουλίου.

Το εύρος τιμών που θα αγοραστούν τα ομολόγα θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των επενδυτών και σε κάθε περίπτωση αυτές θα προσδιοριστούν μέσω δημοπρασίας (η διαδικασία ονομάζεται Unmodified Dutch Auction και την έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και το ελληνικό Δημόσιο).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, με αφορμή τη δημόσια πρόταση, υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή αντανακλά τόσο τη μακροπρόθεσμη προοπτική της Japonica για την Ελλάδα αλλά και την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μέχρι σήμερα.

Η Japonica αποτελεί μία εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών με έδρα τις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1987 από τον Paul Kazarian ο οποίος ήταν πρώην στέλεχος της Goldman Sachs.

Η ελάχιστη τιμή αγοράς για κάθε μία από τις σειρές των ομολόγων είναι 45% του αρχικού κεφαλαίου τους, δηλαδή με 26,5% premium από τη μέση τιμή τους το Δεκέμβριο του 2012, όταν και η Ελλάδα εφάρμοσε το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, και ένα 15,2% premium με το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος στις 27 Μαρτίου 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Japonica πιστεύει ότι η αγορά ομολόγων της Ελλάδας είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη, με πολύ χαμηλή ρευστότητα, και δεν αντανακλά την εγγενή αξία των ομολόγων.

Κατά τη διάρκεια περιόδου διαπραγμάτευσης 42 ημερών στο πρώτο τρίμηνο του 2013, η ιστορική μεταβλητότητα των τιμών περιελάμβανε 27,8% μείωση της μέσης τιμής.

Σύμφωνα με την Japonica «αυτή η δημόσια προσφορά αντανακλά την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην μακροπρόθεσμη προοπτική της Ελλάδας και την πρόοδο που η χώρα έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024