«Ανεξέλεγκτη» η ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό νότο, τονίζει ο Γιούνκερ
«Ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση όσον αφορά την ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό νότο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας χαλάρωση της λιτότητας, η οποία όπως υποστήριξε πρέπει να πηγαίνει «χέρι-χέρι» με την ανάπτυξη.
«Ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση όσον αφορά την ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό νότο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας χαλάρωση της λιτότητας, η οποία όπως υποστήριξε πρέπει να πηγαίνει «χέρι-χέρι» με την ανάπτυξη.
Δήλωσε εξάλλου ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση του προέδρου του Eurogroup.
Σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι στηρίζει «τον νέο ρυθμό» που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην λιτότητα, η οποία, όπως σημειώνει, «πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με την ανάπτυξη» και να χαλαρώσει στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ύφεση.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εμφανίστηκε να συμφωνεί εν μέρει με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε» κι επισήμανε ότι η Κομισιόν μπορεί μόνο «να προτείνει πολιτικές».
Διαφώνησε, ωστόσο, με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών και υπογράμμισε ότι θα στήριζε μόνο αλλαγές οι οποίες θα ενίσχυαν την οικονομική και νομισματική ένωση.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ εμφανίστηκε επίσης πεπεισμένος ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί να ενταχθούν σε πρόγραμμα στήριξης, παρά το γεγονός ότι δεν θεωρεί ότι η κρίση έχει ακόμη ξεπεραστεί.
Ερωτηθείς σχετικώς με τις επικείμενες εκλογές στην Γερμανία, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον της χώρας να επανεκλέξει την Άγγελα Μέρκελ» στην καγκελαρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς 64χρονου περιπατητή χωρίς τις αισθήσεις του
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
- Crete Hotels Rely on Last-Minute Bookings Despite Strong Visitor Growth
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442