Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για πλημμύρες στη Γερμανία ενώ οι βροχές συνεχίζονται

Συναγερμός για πλημμύρες στη Γερμανία ενώ οι βροχές συνεχίζονται

Τα νερά έχουν πνίξει περιοχές στη νότια και την ανατολική Γερμανία, με τις αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό περιμένοντας νέα υπερχείλιση ποταμών καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές θα συνεχίσουν τουλάχιστον και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σε ετοιμότητα περιοχές και σε Αυστρία και Ελβετία. Στις μέχρι τώρα εντονότερα πληγείσες περιοχές η στάθμη των ποταμών μπορεί να φτάσει ακόμη και τα οκτώ μέτρα, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν πνιγεί τουλάχιστον δύο άτομα.

Τα νερά έχουν πνίξει περιοχές στη νότια και την ανατολική Γερμανία, με τις αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό περιμένοντας νέα υπερχείλιση ποταμών καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές θα συνεχίσουν τουλάχιστον και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και περιοχές στην Αυστρία και την Ελβετία.Στις μέχρι τώρα εντονότερα πληγείσες περιοχές η στάθμη των ποταμών μπορεί να φτάσει ακόμη και τα οκτώ μέτρα, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν πνιγεί τουλάχιστον δύο άτομα.

Μεγάλο μέρος της πόλης Γκρίμα της Σαξονίας (κεντροανατολικά) έχει ήδη πλημμυρίσει από την υπερχείλιση του ποταμού Μούλντε. Τα συνεργεία περιμένουν πως ο συναγερμός γύρω από την πόλη θα χρειαστεί το βράδυ του Σαββάτου να ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο.

Στο Πασάου της Βαυαρίας (νοτιοανατολικά), οι αρχές έχουν ήδη ετοιμαστεί για υπερχείλιση του Δούναβη -όπου συναντάται με τους δύο παραπόταμούς του, Ινν και Ιλτς, καθιστώντας ακόμη μεγαλύτερο τον κίνδυνο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η στάθμη του Δούναβη στο σημείο είχε φτάσει τα 7,6 μέτρα (κανονικά δεν ξεπερνά τα πέντε) και τα νερά αναμένεται να φουσκώσουν ακόμη περισσότερο τη νύχτα.

Προβλήματα υπάρχουν και στο Ρήνο, κυρίως στην ελβετική πλευρά. Σε διάφορα σημεία του έχει απαγορευτεί ο διάπλους, ενώ στην περιοχή γύρω από τη Βασιλεία η στάθμη βρίσκεται κοντά στα 8 μέτρα και ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα εννέα (κανονικά βρίσκεται λίγο πάνω από τα έξι).

Aνάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και στον Νέκαρ, καθώς πλημμύρες αναφέρονται κοντά στη Χαϊδελβέργη (αν και η ίδια η πόλη δεν φαίνεται προς το παρόν να απειλείται). Απαγόρευση διάπλου και σε τμήματα του Μάιν, στην περιοχή γύρω από το Βούρτσμπουργκ, με αναφορές για πλημμύρες σε διάσπαρτα σημεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024