Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος εναντίον Χεζμπολάχ για την εμπλοκή στη Συρία, «να μείνουμε μακριά»

Λίβανος εναντίον Χεζμπολάχ για την εμπλοκή στη Συρία, «να μείνουμε μακριά»

Την ανάγκη να «κρατήσει αποστάσεις» ο Λίβανος από την πυρκαγιά στη Συρία υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της χώρας, επικρίνοντας την εμπλοκή της Χεζμπολάχ στον συριακό εμφύλιο και τονίζοντας πως πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία η εθνική ενότητα. Η ένταση μέσα στο Λίβανο κινδυνεύει να παγιωθεί με φόντο την στήριξη ή την αντίθεση στην ηγεσία της Συρίας -διαμάχη που κινείται παράλληλα με τις σεκταριστικές διαφορές στην ούτως ή άλλως ευαίσθητη χώρα.

Την ανάγκη να «κρατήσει αποστάσεις» ο Λίβανος από την πυρκαγιά στη Συρία υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της χώρας, επικρίνοντας την εμπλοκή της Χεζμπολάχ στον συριακό εμφύλιο και τονίζοντας πως πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία η εθνική ενότητα.

Η ένταση μέσα στο Λίβανο κινδυνεύει να παγιωθεί με φόντο την στήριξη ή την αντίθεση στην ηγεσία της Συρίας -διαμάχη που κινείται παράλληλα με τις σεκταριστικές διαφορές στην ούτως ή άλλως ευαίσθητη χώρα.

Σε συνέντευξή του στην γαλλική Figaro που δημοσιεύεται την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ταμάν Σαλάμ υπογράμμισε τη σημασία του να μείνει η χώρα όσο το δυνατόν ανεπηρέαστη από το κλίμα που επικρατεί στη Συρία.

«Ο Λίβανος πρέπει να κρατήσει αποστάσεις από όσα συμβαίνουν στη Συρία, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη. Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσουμε την εθνική μας ενότητα» είπε ο Σαλάμ.

«Και είναι προφανές ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Χεζμπολάχ στη μάχη στο Κουσέιρ, στο πλευρό του Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν διευκολύνει τα πράγματα. Αυτός ωστόσο δεν είναι λόγος να παραιτηθούμε. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σαφής σε αυτό το σημείο: οφείλουμε να πείσουμε τη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί περισσότερο στη Συρία» τόνισε ο λιβανέζος πρωθυπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024