Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρισμένο κλίμα σε «πολιορκία» της ΕΚΤ από διαδηλωτές

Ηλεκτρισμένο κλίμα σε «πολιορκία» της ΕΚΤ από διαδηλωτές

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών, συνθήματα κατά της λιτότητας, και υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πολιόρκησε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα το κίνημα Blockupy την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη αλλά και τα κεντρικά των μεγάλων τραπεζών. H αστυνομία μιλά για συνολικά περίπου 2.500 διαδηλωτές σε διάφορα σημεία της πόλης, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων συγκεντρώθηκε στα οδοφράγματα που είχαν στηθεί προληπτικά γύρω από την ΕΚΤ.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών, συνθήματα κατά της λιτότητας, και υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πολιόρκησε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα το κίνημα Blockupy την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη αλλά και τα κεντρικά των μεγάλων τραπεζών.

Η διαμαρτυρία έχει βάλει στο στόχαστρο την ΕΚΤ ιδιαίτερα για τις πολιτικές λιτότητας που προωθούνται στην Ευρωζώνη. Οι δράσεις εναντίον των εμπορικών τραπεζών στοχεύουν τις «κερδοσκοπικές τους πρακτικές», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. H αστυνομία μιλά για συνολικά περίπου 2.500 διαδηλωτές σε διάφορα σημεία της πόλης, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων συγκεντρώθηκε στα οδοφράγματα που είχαν στηθεί προληπτικά γύρω από την ΕΚΤ.

Οι ίδιοι οι διοργανωτές μιλούν για πάνω από 3.000 συμμετέχοντες. Ο βασικός στόχος της διαμαρτυρίας, υποστήριξε εκπρόσωπος του Blockupy, έχει εκ των πραγμάτων ήδη επιτευχθεί -δηλαδή η διατάραξη της «ομαλότητας» στη λειτουργία της ΕΚΤ.

Ο αποκλεισμός της ΕΚΤ κράτησε τρεις ώρες, μέχρι την αποχώρηση των διαδηλωτών. Εκτός από το σημείο γύρω από την ΕΚΤ και τις μεγάλες τράπεζες, οι διαδηλωτές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία και στο αεροδρόμιο της πόλης (το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη) αργά το μεσημέρι.

Η αστυνομία είχε φροντίσει να αποκλείσει από την Πέμπτη τις κεντρικές περιοχές και επιτηρεί την κατάσταση ακόμη και με ελικόπτερα. Τις πρώτες ώρες των διαμαρτυριών δεν είχαν σημειωθεί συγκρούσεις: «Εκτός από μεμονωμένες δράσεις, τα πράγματα κυλούν μέχρι στιγμής ειρηνικά» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τις προετοιμασίες διευκόλυνε η αργία της Πέμπτης (για το καθολικό Corpus Christi), την οποία αρκετές τράπεζες «επέκτειναν» για τους εργαζομένους τους και την Παρασκευή.

Διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί και το Σάββατο, με διαδήλωση στο κέντρο της Φρανκφούρτης. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις του κινήματος είχαν γίνει πέρυσι το Μάιο, οπότε και οι διαδηλωτές «αντιστέκονταν παθητικά» στους αστυνομικούς που τους απομάκρυναν ή τους έλουζαν με μπογιά ή ανέβαιναν στα δέντρα για να μην τους απομακρύνουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024