Διαμετακομιστικό κέντρο το λιμάνι του Πειραιά και για την κινέζικη ZTE
Η ΖΤΕ Corporation, κορυφαίος πάροχος στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, διαχείρισης δικτύου και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσε την απόφασή της να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της. Η ZTE σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει στην Ελλάδα κέντρο ανάπτυξης λογισμικού (Software Research & Development Center) για όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.
Η ΖΤΕ Corporation, κορυφαίος πάροχος στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, διαχείρισης δικτύου και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσε την απόφασή της να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της. Η ZTE σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει στην Ελλάδα κέντρο ανάπτυξης λογισμικού (Software Research & Development Center) για όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με ανώτερα στελέχη της ΖΤΕ στο Πεκίνο, ενώ ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Μυταράκη, τον προϊστάμενο του γραφείου στρατηγικού σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Δρ. Δημήτρη Πτωχό και Έλληνες διπλωμάτες που επανδρώνουν το Ελληνικό προξενείο στην Σαγκάη, επισκέφτηκε το κέντρο έρευνας της ΖΤΕ στην Σαγκάη.
- Η ΖΤΕ είναι μία εισηγμένη εταιρία, παγκόσμιος πάροχος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και λύσεων για δίκτυα. Η εταιρία προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες σε περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους σε περισσότερες από 140 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.zte.com.cn
Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφτηκε με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, η εταιρία θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της στην Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Η συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ΖΤΕ είναι εκ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, διαθέτει πελατειακή βάση με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε 140 και πλέον χώρες.
Στα άμεσα σχέδια της ΖΤΕ είναι και η δημιουργία στην Ελλάδα κέντρου παραγωγής λογισμικού (Software Research & Development Center) για όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους εκμεταλλευόμενη «το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων μηχανικών, την πολύ μεγάλη εξειδίκευσή τους».
H ZTE έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα των τερματικών κινητής τηλεφωνίας και smarhphones, όσο και στα συστήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο και τα CPE’s, απολαμβάνοντας μεγάλα μερίδια αγοράς.
Ο κ. Deng Chao, Country Manager ZTE Ελλάς δήλωσε σχετικά: «Η ανάδειξη του Πειραιά σε διαμετακομιστικό κέντρο και η δημιουργία κέντρου παραγωγής λογισμικού αναμένεται ότι θα δημιουργήσουν σημαντικές θέσεις εργασίας σε τομείς ιδιαίτερα κρίσιμους για την ελληνική οικονομία, καθιστώντας την Ελλάδα οικονομική ‘πύλη’ της Ευρώπης για την εταιρία. Έχοντας συμπληρώσει 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα, με πελατολόγιο που περιλαμβάνει όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, η ΖΤΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια στην Ελλάδα».
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για το έργο του Σύζευξις ΙΙ, καθώς και για πρωτοβουλίες για δημιουργία εθνικού δικτύου οπτικών ινών FTTH.
In.gr Τεχνολογία
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442